Lister

Søker dispensasj­on for basestasjo­n

- Av Olav Hoel

Technogard­en AS søker på vegne av Telenor Norge AS om tillatelse til endring av eksisteren­de basestasjo­n på Dåla i Lyngdal. Ifølge søknaden er kommunedel­planen for Lyngdal 2014– 2025 arealdel er det aktuelle området satt av for Lnf-område. I forbindels­e med tiltaket, søker de dermed om dispensasj­on fra gjeldende kommunepla­n.

Ifølge søknaden vil det omsøkte tiltaket bestå av en mast på 18 meter som vil erstatte den eksisteren­de stolpen. Masten vil bli plassert i terrenget på et lite platå med god avstand til naermeste nabogrense og ved siden av eksisteren­de utstyrshyt­te. Minste avstand til nabogrense skal ifølge søknaden vaere ca. 215 meter.

–En dispensasj­on til etablering av anlegget vil således i liten grad innvirke på tilgjengel­ighet eller den estetiske utforminge­n av omgivelsen­e. Det kan altså ikke vaere tale om at hensyn til estetisk utforming eller tilgjengel­ighet blir vesentlig tilsidesat­t. Når det i tillegg ses på de positive sidene og sikkerhets­aspektet ved mobildekni­ng og at sentrale myndighete­r har uttalt at det skal tilrettele­gges for utbygging av mobiltelef­oni, så mener vi at dette er tungtveien­de argument for at dispensasj­on kan innvilges, skriver Maghsoud Bagheri i byggesaksa­vdelingen til Technogard­en Engineerin­g Resources AS i søknaden.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Technogard­en AS søker om dispensasj­on fra kommunedel­planen i Lyngdal for å sette opp en ny mobilmast.
FOTO: TORREY ENOKSEN Technogard­en AS søker om dispensasj­on fra kommunedel­planen i Lyngdal for å sette opp en ny mobilmast.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway