Lister

Lyslegger Varbak

Turområdet i Farsund får nye, bredere stier og lys

- Av Olav Hoel

FOAS El-innstallas­jon startet fredag på arbeidene med å lyslegge og utbedre turstier på Varbak i Farsund.

– Her skal vi sette opp 25 lysmaster i turløypene i tillegg til to master på fotballban­en, slik at det blir 27 master til sammen, sier Stian Tollisen, elektroinn­stallatør og fagansvarl­ig hos FOAS El-innstallas­jon.

– Blir mye bedre

Stiene de legger lys på er på tilsammen rundt en kilometer og går fra parkerings­plassen ved sykehuset, opp til vanntanken og ned bakken til Markeveien. I tillegg skal de legge lys på løypen rundt vanntanken og utbedre en sti i bakken opp fra Markeveien. Videre har de ansvaret for å å ruste opp de samme turstiene og legge ut grus

– Her vil stiene bli halvannen til to meter brede og bli litt som for eksempel rundt Mosvoldtjø­dna, så da blir det jo en litt annen bruksområd­e enn bare en sti. Her er vi ansvarlig for graving og hele jobben, men vi har fått med oss Øyvind Vågsvoll, graving og transport som står for gravingen. Noen bratte bakker vil det fortsatt bli, men det skal bli mye bedre enn i dag og en ordentlig vei å gå på, sier Tollisen.

Første oppdrag

FOAS El-innstallas­jon har bare vaert i drift i et års tid, og dette er det første oppdraget de har fått fra Farsund kommune.

– Dette er på en måte gjennombru­ddet vårt for å komme inn kommunalt. Nå har vi også fått andre jobber for kommunen, så det er veldig spennende, sier Tollisen.

– Er prosjektet på Varbak utfordrend­e?

– Det er litt utfordrend­e, for det ligger litt kabler i bakken her. Ellers er det mange lamper som skal reises og kobles, og vi har jo en tidsfrist på oss. Men det er spennende, sier Danny Kleppe, som er ansvarlig for gjennomfør­ingen på Varbak.

Ut oktober

Varbak er som kjent et populaert turområde rett ved Farsund sentrum. Før fellesferi­en startet attførings­bedriften Q4:3 på et prosjekt på stedet. Fredag startet altså FOAS Elinnstall­asjon med sine arbeider på stedet. Planleggin­gen av deres startet derimot før ferien.

– Bare leveringst­iden er på to måneder, så utstyret vi bestilte i juni begynner å komme nå. Vi fikk papirene i mai, og dette prosjektet skal vaere ferdig i slutten av oktober. Gravingen vil nok pågå over en viss tid, men de er nøye med at vi graver et stykke og gjør oss ferdig før vi går videre. Folk kan fint ferdes her bare de følger skiltplane­r og viser hensyn til skilter og den biten. Man må bare vaere litt obs, sier Tollisen.

Følg skilt

Firmaet var ifølge dem en av fire bedrifter som leverte i tilbud i anbudskonk­urransen. De er kjent med at kommunen har hatt flere lysprosjek­ter i år, men totalt hvor mye dette prosjektet vil koste for kommunen har de ikke noe eksakt tall på.

– Det blir nok på over 700.000 kroner fra vår side. I tillegg har kommunen tatt noen valg ved siden av, så totalt hvor mye det kommer på må man nesten ta med dem, sier Tollisen.

– Har dere noen oppfordrin­ger til folk som bor eller ferdes i området i anleggsper­ioden?

–Vi kommer til å informere og legge ut litt fremdrift på den Facebook-siden vi har. Ellers er det bare å forholde seg til skiltplane­n, så kan området fint brukes underveis, sier Tollisen.

– Arbeidet er ikke spredt rundt forbi, så folk ser hvor arbeidet pågår, sier Kleppe.

 ??  ?? Danny Kleppe (t.v) og Stian Tollisen fra FOAS El-innstallas­jon er glade fo å vaere igang med arbeidene på Varbak.
Danny Kleppe (t.v) og Stian Tollisen fra FOAS El-innstallas­jon er glade fo å vaere igang med arbeidene på Varbak.
 ??  ?? Slik er stiene og lysløypen planlagt.
Slik er stiene og lysløypen planlagt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway