Lister

Humor og alvor med Happiness

- Av Torrey Enoksen

Det var gøy!vi synger så forskjelli­ge sanger, sier Johannes Pedersen etter at han sammen med de andre sangerne hadde takket publikum med å ta i mot dem i foajeen.

OG DET VAR mange som ville ha med seg glade gjengen som viste at de kan spre glede, men også formidle alvor. Over 300 mennesker fikk med seg de to forestilli­ngene på Ekko lørdag kveld. Spilloppen­e og latteren satt løst, men samtidig ga de publikum en tankevekke­r.

SOM DA Daniel Frøytland skulle fremføre en sterkt nedtonet versjon av Stavangerk­ameratenes og Glenn Lyses «Bare så du vett det». Gladsangen som er blitt en party og radiohit, fikk plutselig en mer reflektere­nde innhold. I frakk sendte Johannes Pedersen sammen med Ivar Aarsland mange tilbake til 1980-tallet og De Lillos storhetsti­d. Duoens fremførels­e av «Tøff i pyjamas» førte til allsang.

ELLER DA latteren holdt på å løfte av taket over kinoen da to av instruktør­ene i koret som «Tuppen og Lillemor» tok hele salen i bruk for å formidle den alvorlige, men sjarmerend­e historien. – Var det ikke gøy?!? Vi har jobbet med forberedel­ser til denne forestilli­ngen siden januar i år, og de har sett så frem til dette. Ekstra gøy var det at Arne Marthinsen sammen med musikere har vaert med og laget denne forestilli­ngen til det det ble. Samarbeide­t har vaert helt topp, sier dirigent Hanne Vennebo Turøy.

– Hvorfor tror du at over 300 mennesker, fordelt på to forestilli­nger, møter opp for å få med seg dette showet?

JEG TRO MEDLEMMENE i Sound of Happiness er med på å danne relasjoner. Har du fått en relasjon til et menneske som har bistandsbe­hov, så får du et livslangt vennskap. Jeg vet at det var tidligere laerere og mange andre som medlemmene har en relasjon til som var her i kveld. Det var veldig mange flere som ville vaert på den første forestilli­ngen enn de som kom inn. Sound of Happiness viser det ekte, de gjør ting uten filter, sier Vennebo Turøy.

Noen var litt preget av alvorets stund, men etter at de første tonene satt viste medlemmene i Sound of Happiness bare pur musikkgled­e.

Sound of Happiness viser det ekte, de gjør ting uten filter HANNE VENNEBO TURØY, DIRIGENT I SOUND OF HAPPINESS

 ??  ?? Espen Stålesen opptrådte som en rockestjer­ne da han sammen med Audgunn Wilhelmsen f
Espen Stålesen opptrådte som en rockestjer­ne da han sammen med Audgunn Wilhelmsen f
 ??  ?? Ivar Alexsander Andreassen­s fremføring av Sigvart Dagslands «Kan eg gjør någe med det?» imponerte dirigent Hanne Vennebo Turøy og publikum i salen.
Ivar Alexsander Andreassen­s fremføring av Sigvart Dagslands «Kan eg gjør någe med det?» imponerte dirigent Hanne Vennebo Turøy og publikum i salen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway