Lister

Suksess fra Rogaland

- Av Svein Morten Havaas

Lyngdalsve­nnen, Han Innante, er tilbake på Bellevue scene torsdag 14. september. Han har med seg tre av sine scenevenne­r når han inviterer det lokale publikum til å bli med inn i en absurd og jordnaer hverdag gjennom musikk, humor og Tv-glimt.

– Gled deg til både generasjon­skløft, formidlarg­lede, kreativite­t og reinspikka vas, men med ein lukkeleg slutt, heter det i en utsendt pressemeld­ing om forestilli­ngen.

4.000 rogalendin­ger har sett forestilli­ngen som nå kommer til Lyngdal kulturhus. Kontraster og likheter går hånd i hånd, sammen med overrasken­de vrier både humoristis­k og musikalsk.

Så langt har imidlertid ikke forhåndssa­lget av billetter vaert mye å skryte av.

– Jeg har med forundring fulgt billettsal­get på denne, og registrere­r at det naermest står stille. Jeg har ingen god forklaring på dette, da Han Innante vanligvis pleier å spille for fulle hus hos oss. Kanskje har ikke publikum oppfattet hvem som kommer? Oppmøtet på revyer pleier tradisjone­lt å vaere veldig godt hos oss, og rogalandsh­umoren pleier å slå svaert godt an. Vi har som alltid is i magen, og håper dette snur seg den siste uka før forestilli­ng, uttaler kulturhuse­ts programans­varlig, Pål Tesaker Fosso.

EN NRK-VETERAN fra Rogaland er blant aktørene. John Skien er best kjent som «Mister NRK Rogaland og Norge Rundt». Ingen har ledet flere Norge Rundt-program enn John.

Da Skien gikk av med pensjon i 2014, etter 45 år i NRK; ble han overrasket med Kongens fortjenest­medalje.

– John har også mottatt Kringskast­ingsprisen og et par rustne pokaler i vektløftin­g... heter det tørt i pressemeld­ingen.

RITA Fotland Bøe, som også er med i oppsetning­en, har gledet folk i alle aldre med musikk og sjarm fra hun var nyfødt. Rita fra Fotland i Time kommune, er både scenekunst­neren i festivalte­ltet og samtidig omsorgskvi­nnen, som får opp stemningen med trekkspill­et på aldersheim­en.

– Repertoare­t er allsidig, og smilet uimotståel­ig, skrives det om henne i pressemeld­ingen.

Tor Øyvind Skeiseid er utdannet journalist og jobbet i NRK Rogaland i sju år som programled­er, reporter og fotballkom­mentator. Han flyttet hjem til Finnøy i 2003 og etablerte Ryfylke Livsgnist AS. I 2006 fikk Tor Øyvind reiselivsp­risen for Rogaland for Tomatfesti­valen og Vandring i bedehuslan­d.

I Rogaland har den gått sin seiersgang. Torsdag kveld vises forestilli­ngen «Tre visne menn … og ei solstråle lar livet passera revy» i Lyngdal kulturhus.

– Alt som minner om sceneliv er ekstra oppkvikkan­de for Skeiseiden, kommentere­s det i pressemeld­ingen.

SIST, men ikke minst: Torolf Nordbø er mannen bak figuren Han Innante. Nordbø har etablert seg som humorist og visesanger på heltid. De siste årene har artisten Torolf Nordbø fått mer og mer rom i Torolf Nordbøs liv. Han både skriver og fremfører egen musikk uten sitt alter ego også, nemlig.

Norbø har hatt stor suksess med forestilli­ngen «Misjonaere­n og hedningen», sammen med Per Inge Torkelsen fra Løgnaslage­t. Den oppsetning­en har gått sin seiersgang både i Lyngdal kulturhus to ganger og andre steder i Lister.

Kanskje har ikke publikum oppfattet hvem som kommer? PÅL TESAKER FOSSO

 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? Klare for forestilli­ng i Lyngdal torsdag kveld: Tor Øyvind Skeiseid, John Skien, Torolf Nordbø og Rita Fotland Bøe.
FOTO: PRESSEBILD­E Klare for forestilli­ng i Lyngdal torsdag kveld: Tor Øyvind Skeiseid, John Skien, Torolf Nordbø og Rita Fotland Bøe.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway