Lister

Lien scoret fire mål

Ung innbytter viste hva han er god for mot Haegebosta­d

- Av Olav Hoel

15 år gamle Kristian Lien scoret fire mål på elleve minutter da Flekkefjor­d slo Haegebosta­d 8–0 på Kollemo fredag.

– Det var en fantastisk følelse. Godt å endelig få scoret litt igjen. Det er lenge siden sist nå, så jeg er veldig fornøyd, sier Lien.

Innbytter

Unggutten kom innpå som innbytter etter pause, og scoret altså fire mål mellom det 73. og det 84. spilleminu­tt, og han synes det var ekstra gøy at det skjedde i et lokaloppgj­ør.

– Det er veldig spesielt. Nå har jeg scoret i alle oppgjørene mot Haegebosta­d i år, fem i serien og et i treningska­mp, og det gir en veldig god følelse, sier Lien.

Men selv om laget tro i land en meget komfortabe­l seier, var det en utfordrend­e kamp for lagene å spille. Kampen gikk på naturgress­banen på Kollemo, og det regnet både i tiden før kampen og under hele oppgjøret.

– Det var ganske vått og banen var glatt, så det var vanskelig å holde fotfeste. Jeg glei ganske mye, men det gikk seg til etter hvert. Men det var ikke noe annet enn vaeret å klage på i dag, sier en godt fornøyd firemålssc­orer.

– Stort talent

Trener Øyvind Maude Nedland er naturlig nok fornøyd med 15-åringen prestasjon­er i lokaloppgj­øret mot Haegebosta­d.

–Det er ikke verst at en 15 åring kommer inn og scorer fire mål. Han er et stort talent, men det er mye jobb igjen ennå før han kan begynne å prestere slik som dette i hver kamp. Han har prestert tidligere også, men ikke på dette nivået. I denne kampen gir Haegebosta­d opp når det blir 0–4, og da utnytter vi de rommene som oppstår i den perioden, sier Nedland.

I tillegg ble hjemmelage­t redusert til ti mann midtveis i første omgang da Thomas Hopland fikk direkte rødt kort. For Flekkefjor­ds del var det derimot viktig å få en seier igjen etter noen kamper med litt stang ut.

– Denne kampen viser hvor langt vi har kommet nå i forhold til dit vi var da vi møtte Haegebosta­d hjemme. Vi er et helt annet lag nå enn vi var tidligere i sesongen, og spillerne begynner å skjønne hva som kreves for å få resultater og de er villige til å gjøre den jobben, sier Nedland. Haegebosta­d sliter derimot tungt om dagen. Laget ligger på nedrykkspl­ass og har kun tatt et poeng på de sju kampene laget har spilt siden sommerpaus­en.

– Feilaktig utvist

– Jeg føler vi åpner best, men de tar ledelsen etter noe klabb og babb. Så får vi en mann feilaktig utvist, så man kan si at de kortet ødelegger kampen. Med ti mot elleve blir vi rundspilt, sier Bjørnstøl.

Selv om laget ligger på nedrykkspl­ass, nekter han å gi opp håpet.

– Vi må overgå oss selv for å greie dette, men det kan vi gjøre. Vi trenger ni poeng og det er fem kamper igjen. Vi kommer aldri til å gi opp. Uansett hva som skjer, så er jeg stolt av disse. Husk at det er 1.800 innbyggere i Haegebosta­d, så dette er ingen krise, påpeker Bjørnstøl.

 ??  ?? 15 år gamle Kristian Lien omfavnes av lagkamerat­ene Eirik Osen (nr. 10) og Runar Hansson (nr.
16) sine etter et av sine fire mål mot Haegebosta­d på Kollemo fredag kveld.
15 år gamle Kristian Lien omfavnes av lagkamerat­ene Eirik Osen (nr. 10) og Runar Hansson (nr. 16) sine etter et av sine fire mål mot Haegebosta­d på Kollemo fredag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway