Lister

Tafatte mot MK

Lyngdal tapte 5-2

- Av Torrey Enoksen

– De ville mer enn oss i dag. Dommeren var heller ikke på vår side. Det røde kortet til André Ubostad var drøyt, sier Lyngdals assistentt­rener Roger Rasmussen etter kampen, før han poengterer:

– Det var ikke dommeren som ødela denne kampen, det var våre egne spillere. Vi var drittdårli­ge i 1. omgang og hadde ikke marginene på vår side. I 2. omgang scorer MK først og vi må jage hele tiden for å komme ajour. Det var skuffende i dag, nå må vi bare reise oss.

Slapp billig

Rasmussen og spillende trener Tore Kristianse­n har virkelig noe å tenke på frem mot oppgjøret mot Jerv 2 hjemme på Lyngdal stadion mandag 18. september. 1. omgangen viste at lyngdølene må skru på spillebryt­eren dersom de skal ha noen sjanse til å vinne tøffe oppgjør.

For mandalitte­ne ga lyngdølene litt av en leksjon. Etter kun åtte minutter, etter at de røde hadde hatt en god halvsjanse, gikk vertene opp i 1–0. Lyngdølene­s forsvar var ikke organisert, da Endre Omland stormet gjennom og satte ballen forbi Aron Lindstrand.

Den neste halvtimen kunne endt med et mareritt for lyngdølene. Heldigvis gikk skuddene fra de grønne og hvite til side for mål, i tverrligge­ren eller Lindstrand fikk en hånd på ballen. Det kunne stått 3–0 eller 4-0 før kampen var halvspilt!

Utlignet

Mot slutten av omgangen klarte lyngdølene å få litt mer orden i rekkene bakover. To minutter før lagene ble sendt til garderoben­e for å hvile ut, ga Karl Morten Igland lyngdølene noe å glede seg over, da han utlignet til 1–1.

Sekunder tidligere hadde lyngdølene hatt corner som en Mk-spiller klarte å beine ut. Midt ute i feltet fikk André Ubostad tak i ballen og sendte ballen til Igland, som fra litt skrå vinkel vippet ballen over MKS keeper og i nettmasken­e.

Ikke marginene

2. omgang startet på verst tenkelige vis da Henrik Håland sendte hjemmelage­t opp til 2–1 før det var spilt tre minutter. Det ble ikke noe bedre da hjemmelage­t gikk opp til 3–1.

Lyngdølene jaget en redusering, og i det 65. minuttet ble Peder Sanden regelrett klippet innenfor 16-meteren. I stedet for straffe, mente dommeren at Sanden filmet, og ga ham det gule kortet. Seks minutter senere ble det litt mer liv i kampen igjen da Morten Sanden stupheader en markkryper i nettmasken­e.

Lyngdølene jaget en utligning, noe hjemmelage­t utnyttet til fulle da de gikk opp til 4–2. Theodor Gabrielsen brukte de røde som rundingsbø­yer før han satte ballen kontant bak Lindstrand. Like før slutt

Lyngdølene så ikke ut som et lag som kjemper om å vinne sin 4. divisjonsa­vdeling. Mandalskam­eratene ville mer og vant 5–2.

fastsatte samme mann sluttresul­tatet til 5–2.

Marsjordre

Det som kan vaere bekymrings­verdig før oppgjøret mot Jerv 2, er at Ubostad fikk marsjordre etter gule kort. Det kan og tenkes at Ibrahim Najafi kan få karantene, etter at han høylytt protestert­e mot dommeren.

– De var kjappere enn oss i steget, og mer bestemte enn det vi var. Vi var sjeleglade for at det sto 1–1 til pause. Vi kommer inn igjen for å få en ny sjanse, men klarte ikke å ta vare på det. Vi skal ikke bruke tid på at vi ikke fikk straffe, vi får de dommerne vi fortjener, sier en skuffet Tore Kristensen.

??  ?? Peder Sanden ble klart felt, men dommeren gav ham gult kort for filming i stedet for straffe.