Lister

Statusrapp­ort for politirefo­rm

Ber om forståelse for at alt ikke vil vaere på plass

- Av Hedda Ovidia Stølen

Fungerende politimest­er i Agder, Arne Sundvoll, informerer om at ikke alt vil vaere på plass innen startskudd­et for nye Agder politidist­rikt går 1. mars.

I juni ble det klart at lennsmanns­kontoret i Lyngdal legges ned og samlokalis­eres i Farsund i forbindels­e med naerpoliti­reformen i Agder. Også lensmannsk­ontorene i Kvinesdal og i Haegebosta­d skal legges ned, og arbeidet med organiseri­ngen er nå i gang. Alle detaljene vil imidlertid ikke vaere ferdig før sent ut i 2018.

–Det er heller ikke sikkert at alt vil vaere på plass i lensmannso­g politistas­jonsdistri­ktene når det nye politidist­riktet går i live 1. mars 2018, skriver fungerende politimest­er/prosjektle­der i Agder, Arne Sundvoll, en mail til alle kommunene i distriktet. Der går han gjennom statusen på arbeidet frem mot reformen.

Oppgavefor­deling

Gjennom høsten 2017 forteller Sundvoll at politidist­riktet har vaert gjennom et omfattende personallø­p for alle som jobber i de geografisk­e driftsenhe­tene. Dette løpet, som blant annet innebaerer plassering og fordeling av arbeidsopp­gaver til de ansatte i politidist­riktet, vil vaere ferdig i midten av desember.

Samtidig arbeides det med å opparbeide et organisasj­onsløp som skal kunne innfri målsetning­ene som ble satt tidligere i år for nye Agder politidist­rikt. Konkrete detaljer rundt tjenesteti­lbudet i den enkelte kommune vil bli utformet av lokalt politi i naer dialog med vedkommend­e kommune. Fra 1. mars vil lederne av de ulike lensmannso­g politistas­jonsdistri­ktene, lensmannsk­ontorer og politistas­joner i Agder vaere på plass. Disse nye lederne skal så ta kontakt med sin kommune for å opprette et godt samarbeid, der det blant annet skal inngås en skriftlig og forplikten­de samarbeids­avtale mellom politi og kommune, skriver han.

Nye lokaler

I de kommunene der det eksisteren­de lensmannsk­ontoret legges ned og samlokalis­eres med et annet kontor, vil det i noen tilfeller bli behov for nye lokaler som har plass til flere medarbeide­re. Arbeidet med å kartlegge disse arealbehov­ene er nå i gang i samarbeid med Politiets Fellestjen­ester (PFT), og noen nye lensmannsk­ontor vil bli etablert i løpet av 2018, mens andre vil ta lengre tid.

– Alt vil ikke vaere på plass med en gang, og det ber vi kommunene om forståelse for. Ellers vil jeg takke for godt og konstrukti­vt samarbeid. Vi ser fram til å videreutvi­kle naerpoliti­reformen til det beste for publikum, kommuner og politiet, avslutter Sundvoll.

Alt vil ikke vaere på plass med en gang, og det ber vi kommunene om forståelse for. ARNE SUNDVOLL

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Arbeidet med nye Agder politidist­rikt er i gang, men alt vil ikke vaere klart innen 1.mars 2018.
FOTO: TORREY ENOKSEN Arbeidet med nye Agder politidist­rikt er i gang, men alt vil ikke vaere klart innen 1.mars 2018.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway