Lister

– Forvirring om sikkerhet til gående i torgområde­t

- Av Malene Sørensen Lundberg

I høst var det et trafikkuhe­ll i Liknes som førte til personskad­e. Rune Nilsen (H) påpeker at det har vaert forvirring om de gåendes sikkerhet i torgområde­t. I kjølvann av trafikkuhe­llet i Liknes tidligere i høst, spurte Rune Nilsen i onsdagens formannska­psmøte:

–Nylig har det vaert et trafikkuhe­ll med personskad­e i sentrum. I den anledning har det vaert forvirring om sikkerhet til gående i torgområde­t, ikke minst der det er opphøyet vegbane lik gangfelten­e på sidene, -hastighet og skilting. Kan ordføreren se muligheten for å bedre trafikksik­kerheten i Neset?

Ordfører Per Sverre Kvinlaug svarte:

– Det er en skiltplan under utarbeidel­se. Den omfatter parkerings­skilt i sentrum og forbud mot gjennomkjø­ring med tungtransp­ort ut sentrum. Skiltplane­n ligger hos Statens Vegvesen for godkjennin­g, og kommunen venter på godkjennin­g.

Dersom Statens Vegvesen godkjenner planen, vil skiltplane­n bli sendt på høring, ifølge Kvinlaug.

Fartsgrens­en gjennom sentrum er registrert med generell fart på 50 km/t i kartdataba­sen til vegvesenet, opplyser ordføreren.

–Det ble i sin tid laget opphøyd vegbane som et fartsdempe­nde tiltak mellom rådhuset og torget. I den opphøyde vegbanen gjelder de samme trafikkreg­lene som veibane for øvrig.

 ??  ?? Kan ordføreren se muligheten for å bedre trafikksik­kerheten i Neset? spør Rune Nilsen (H).
Kan ordføreren se muligheten for å bedre trafikksik­kerheten i Neset? spør Rune Nilsen (H).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway