Lister

Avkristnin­gsprosess, lovregler og misnøye

-

All overtredel­se av vår grunnlovsr­ealiteter, peker i retning av lite kunnskap, angående vår kristne kultur, og det må vel sees på som tidenes store avkristnin­g som derved har påført kulturarve­n store skader! For denne, vårt store betryggend­e gode – og den sikkerhet det innebaerer, mens skylden og evnetap til dette, med å skille mellom rett og galt –synd og skam, er nok et samfunns problem – et samfunnson­de som man har sett over lengere tid, sett konjunktur­ene av!

Man pleier å henvise til evangelist­en Johannes fordi han var den personen som stod Jesus naermest. Vi pleier også å anbefale dette, å bruke dette «navnet Jesus». Det er fordi dette navnet innehar en kraft til å skape en helt annen situasjon –i motsetning til det å formidle destruktiv­e krefter! Derfor er det dette navnet, som de kristne viser til og laerer utfra –fra deres egne opplevelse­r, fra egen omvendelse.

Vi er fremdeles privileger­t og velsignet med ytringsfri­het. Vi har enda formidlend­e aktivitete­r også for barn - som søndagssko­ler, og å kan laere dem hjemme. Ja, å påvirke dem på et tidlig stadium i livet, det har alltid vist seg å vaere den viktige delen å få med seg, og dette er også viktig for samfunnet generelt!

(Man vet at å laere at Gud er god, kan også vaere og er, refsende over synd!)

Den økende «ugudelighe­ten» vedrørende barn som av statens fryktede regime, som på ulovlig måte blir tatt av statens disipler, helt på feil grunnlag, er heldigvis kommet under etterforsk­ning fra flere hold, også inkludert Fn-konvensjon­en. Noe helt annet må i hvert fall på plass. Resultater av dette kan ventes når som helst.

En tid med oppgraderi­ng av rettferdig­het, av de fundamenta­le sannheter er det vi vil ha! Og det er på tide at dette kommer på «kartet», med troverdige realiteter, pluss kultur og et bedre lovverk, for å bli respektert av andre nasjoner!

Arne Bjørnestad

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway