Lister

Travelt for guttekor – og dirigentvi­karen

- Av Svein Morten Havaas

– Det er travle dager for Vanse Guttekor Deo Gloria, forteller Jorunn Moen, tidligere kantor i Lyngdal kirke.

Hun har vaert musikalsk vikar for dirigent Bryan Breidentha­l i hans permisjon i oktober og november, og synes det er en spennende oppgave.

– Jeg har hatt jentekor før jeg flytta til Lyngdal. Det er alltid moro å jobbe med barn, sier Moen, som har vaert pianolaere­r i alle år, for barn i alle aldre.

– Men her går jeg inn i opplegget til koret som allerede var lagt for høstsemest­eret, legger hun til.

GUTTEKORET har allerede lagt bak seg Lutherjubi­leum med stor gudstjenes­te i Vanse kirke og et fantastisk kortreff i Kristiansa­nd. Der oppførte de 8-9 guttene det store Requiem av Wolfgang Amadeus Mozart, godt hjulpet av korister fra andre guttekor i hele Norge, samt et flott orkester.

– Det var en stor opplevelse for alle som deltok, sier Moen, som roser koret hun har vaert vikaridiri­gent for.

– Guttene er både kjekke og flinke, sier hun, etter å ha blitt kjent med dem både på øvelser og på opptreden.

– Det er fantastisk hvor vanskelig repertoar de klarer å tilegne seg, notestoff og tekst. Bryan må vaere en fantastisk laerer og tålmodig inspirator for dem! Det har vaert moro å hjelpe til i en akutt situasjon. Så er det også ønskelig med flere gutter, koret trenger rekrutteri­ng, legger Moen til.

NÅ STÅR DET IGJEN ei travel uke foran sangerne. Førstkomme­nde søndag synger de på gudstjenes­ten i Vestbygda kapell. På øvelsene har de øvd på salmer som skal brukes der, og er godt forberedt.

Så er det bispevisit­as, og da er guttekoret medvirkend­e på aftensang i Vestbygda kapell tirsdag kveld.

Både Farsunds omsorgssen­ter og Listaheime­n får besøk av guttene på onsdag.

– Guttene skal glede de eldre med sang, og her får de vise at de har øvd på Luthers salmer, mer enn oss andre vanlige folk! Publikum får også høre en smakebit fra Res Miranda, for om bare en måned er det jul med Res Miranda-oppførelse i sin helhet! sier Jorunn Moen, og fortsetter:

– Det er mulig å bli med i salmesang for alle som kommer, og det blir mulig både i forkant og etterkant å kjøpe lodd i korets tradisjone­lle kransekake­lotteri, som trekkes samme kveld. Og ikke minst: Konsertene er åpne for alle interesser­te!

 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? Vanse Guttekor – Deo Gloria – her i fjorårets utgave – er klare for gudstjenes­te i Vestbygda kapell søndag, bispevisit­as og aftensang samme sted tirsdag og konserter på Listaheime­n og Farsund omsorgssen­ter onsdag.
FOTO: PRESSEBILD­E Vanse Guttekor – Deo Gloria – her i fjorårets utgave – er klare for gudstjenes­te i Vestbygda kapell søndag, bispevisit­as og aftensang samme sted tirsdag og konserter på Listaheime­n og Farsund omsorgssen­ter onsdag.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Dirigentvi­kar for guttekoret: Tidligere kantor i Lyngdal kirke, Jorunn Moen.
FOTO: PRIVAT Dirigentvi­kar for guttekoret: Tidligere kantor i Lyngdal kirke, Jorunn Moen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway