Lister

Har hatt fokus på lesing

- Av Svein Morten Havaas

Høsten er lesetid, det har derfor vaert stort fokus på lesing på begge skolene i Haegebosta­d.

– Vi har blant annet hatt presentasj­on av nye bøker. Alle elever leser både på skolen og hjemme bøker som er lånt på biblioteke­t, sier Anne Turid Nøkland i Haegebosta­d og Eiken folkebibli­otek.

I DENNE perioden har skolene i Haegebosta­d og Eiken blant annet hatt besøk av forfatter Marius Horn Molaug. Han har skrevet «Verdens verste»-serien.

– Disse bøkene er humoristis­ke og elevene liker disse bøkene veldig godt, sier Nøkland.

Forfatter Marius H. Molaug, som også er tegneserie­rskaper og redaktør for Donald Duck & Co., og som dessuten har jobbet som tekstforfa­tter -blant annet for NRK, leste og fortalte fra bøkene sine. Ifølge Nøkland var elevene engasjerte og hadde masse spørsmål og ideer som han kunne ta med seg videre i sine bøker. Det var elever fra 4-7 trinn som fikk vaere med Molaug på hans opplegg.

BIBLIOTEKE­T i Haegebosta­d kommune har også hatt besøk av «Bok på hodet». Dette var for «Klubben» i barnehagen­e - de som skal begynne på skolen til neste høst - og 1. til 3. trinn i skolene.

– «Bok på hodet» består at to friske damer Kristina Knaben Hennestad og Benedicte Clausen. De elsker bøker, og vil gjerne at alle barn skal få oppleve gleden og fantasien ved å bli oppslukt av ei bok. Barna var engasjerte under hele forestilli­ngen, rapportere­r Nøkland.»

«Bok på hodet» ønsker å gi barn en opplevelse av litteratur. Et lekent møte med ord gjennom assossiasj­oner, improviser­te øyeblikk, fantasi, kreative lydkulisse­r og refleksjon. Prosjektet ønsker å aktivere leselysten hos barn og samtidig stimulere til et møte med sin egen fantasi. «Bok på hodet» drar lytteren med seg på en litteraer reise, hvor hver enkelt inspireres til å skape sine egne indre bilder.»

DET SISTNEVNTE besøket var et samarbeid mellom skolene og folkebibli­oteket i Haegebosta­d. Forfatterb­esøket og «Bok på hodet» er finansiert av Den kulturelle skolesekke­n. Det er lokale midler som hver kommune får utdelt hvert år fra Vest-agder fylkeskomm­une. Midlene blir fordelt etter skolenes elevtall.

Barna var engasjerte under hele forestilli­ngen. ANNE TURID NØKLAND

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Fra besøket av «Bok på hodet»-prosjektet ved Kristina Knaben Hennestad og Benedicte Clausen. De trollbandt førskoleba­rn og elever i småskolen som deltok.
FOTO: PRIVAT Fra besøket av «Bok på hodet»-prosjektet ved Kristina Knaben Hennestad og Benedicte Clausen. De trollbandt førskoleba­rn og elever i småskolen som deltok.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Forfatter og Donald Duck-redaktør Marius H. Molaug besøkte skoler i Haegebosta­d og Eiken nylig.
FOTO: PRIVAT Forfatter og Donald Duck-redaktør Marius H. Molaug besøkte skoler i Haegebosta­d og Eiken nylig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway