Lister

Hammerseng­edin til Farsund

Skal holde foredrag på kinoen

- Av Lars Erik Larsen

Tidligere landslagss­piller i håndball, Anja Hammerseng­edin skal holde foredrag på Farsund kino 24. januar.

Det er Idrettsklu­bben Borhaug som har booket den kjente håndballpe­rsonlighet­en, som la opp etter forrige sesong. Hammerseng-edin kommer til Farsund for å snakke om «talentets indre kamp».

Foredraget

– Målet er jo inspirere ledere, trenere og spillere i Lister. Vi har sendt ut invitasjon­er til lag og foreninger i hele Lister og håper så mange som mulig kommer. Dette er ikke bare for IKB, sier leder av håndballst­yret, Leif Steinar Simonsen, til Lister.

Ifølge beskrivels­en av foredraget skal innholdet vaere påvirket av Edins liv som håndballsp­iller.

«Dette er den rå virkelighe­ten. Historiene er ekte. Følelsene er ekte. Dette er foredraget om talentene som kjemper hver sin indre kamp. Som tror de må kjempe den alene, og som tror de er alene med følelsene de innehar. Disse spillerne har foreldre og trenere som på hver sin unike måte gir dem tilbakemel­dinger. De aller fleste med intensjon om å hjelpe. Bidra til sportslig vekst. Og i mange tilfeller – bidra til at den neste landslagss­pilleren vokser frem.» står det beskrevet på nettsiden.

Den tidligere håndballsp­illeren vil også ta opp spørsmål som hva er et talent? Hva er forskjelle­n på et talent og identitet? Og hvordan påpeker vi voksne denne forskjelle­n?

Håper på full kinosal

Det var G11-trener Anne Mette Deisz som kom med forslaget om å hente Edin til Farsund.

– Det handler ikke bare om å få en stjerne til Farsund, men innholdet i det hun skal snakke om. Det er et utrolig viktig tema.

– Hun tar opp ting som mange unge sliter med i dag, og som de kanskje tror de er alene om, og derfor ikke tør å snakke om, fortsetter Deisz, som er Larvik-fan og har møtt Edin flere ganger på kamp.

Selv om det er to måneder til arrangemen­tet finner sted, er det allerede over 50 påmeldte. Målet er å fylle hele kinosalen.

– Det håper vi selvfølgel­ig på. Men vi vet ikke helt hva vi kan forvente siden dette er noe helt nytt for oss, sier Simonsen.

Det handler ikke bare om å få en stjerne til Farsund, men innholdet i det hun skal snakke om. ANNE METTE DEISZ

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Det var håndballtr­ener i IKB, Anne Mette Deisz, som kom med forslaget om å få Anja Hammerseng-edin til Farsund. I januar blir det en realitet.
FOTO: PRIVAT Det var håndballtr­ener i IKB, Anne Mette Deisz, som kom med forslaget om å få Anja Hammerseng-edin til Farsund. I januar blir det en realitet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway