Lister

Spiller gamle rockeklass­ikere

Bandet «Blow Your Heads off» holder sin første konsert på Lyngdal kulturhus førstkomme­nde fredag.

- Av Olav Hoel

Tor Arve Barøy og bandet «Blow Your Heads Off» holder sin første konsert på fredag.

– Tanken bak bandet er kort sagt, rock’n’roll med full blåserekke. Dette blir vår første konsert noensinne, og den har vi vaert så heldige å få lov å få spille i Lyngdal kulturhus, skriver initiativt­aker Tor Arve Barøy i et presseskri­v.

DE HÅPER å trekke musikkelsk­ere, både de med de store platesamli­ngene og de som har lyst til å høre saerpreged­e, men likevel autentiske versjoner av rockeklass­ikere fra både 1960,-70- og 80-tallet.

– Vi ønsker også å trekke ut det som setter pris på velutført brass og treblås, og de som liker rock fremført av musikere med enorm respekt for sjangeren. Her er det noe for de som både liker Rolling Stones og The Beatles. Folk som kjenner til det legendaris­ke The Band vil nok også kjenne igjen store deler av låtutvalge­t. Samtidig vil vi også balansere rocken over i soulverden­en med låter fra Etta James og Van Morrison, skriver Barøy videre.

Han legger ikke skjul på at dette har vaert moro å jobbe med.

– Det er en fryd å kunne fråtse i de beste låtene til de beste artistene i rockens historie, og det er ekstra fint å kunne ikle materialet vår egen lyddrakt, skriver Barøy.

PÅ SCENEN vil det stå en rekke lokale artister. Bandet består av Ann Kristin Eikeland, Sven Eivind Stakkeland, Erling Gundersen, Daniel Hinderaker, Tor Arve Barøy, Kaldo Kiis, Narve Kristianse­n og Idar Pettersen. I tillegg har de fått med seg Andreas Ougland, Silje Torsøe, Daniel Collett, Hanne Skoland, Edward Steijn, Børge Foss og Kjell Henning Bjørnestad som gjestevoka­lister.

– For å gi en ekstra liten teaser, mr. Kjell Bjørnestad, skal ikke synge Elvis akkurat denne gangen, han skal tolke Tom Waits og Ike Turner sammen med oss!, skriver Barøy.

Han beskriver det som overrasken­de lett å rekruttere bra folk til prosjektet.

– Det virket nesten som om dette var noe de bare hadde gått og ventet på og lengtet etter. Selv om jeg visste hva musikerne var gode for var det likevel med en viss spenning vi møttes til første øving. Det tok akkurat to akkorder å gravlegge den spenningen. Stemningen, samspillet, sounden, soulen og sjelen - alt stemte, avslutter Barøy.

Dette blir vår første konsert noensinne. TOR ARVE BARØY

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Initiativt­aker Tor Arve Barøy (gitar og vokal) ser frem til fredagens konsert på Lyngdal kulturhus.
FOTO: PRIVAT Initiativt­aker Tor Arve Barøy (gitar og vokal) ser frem til fredagens konsert på Lyngdal kulturhus.
 ?? FOTO: HEDDA OVIDIA STØLEN ?? Kjell Elvis skal denne gangen tolke Tom Waits og Ike Turner.
FOTO: HEDDA OVIDIA STØLEN Kjell Elvis skal denne gangen tolke Tom Waits og Ike Turner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway