Lister

Uten strøm i tre døgn

Sonja (70) og Toralf Stegemoen (76) på Stegemoen i Kvinesdal var uten strøm i tre døgn etter snøvaeret i helgen.

- Av Siw Eline Holmen

Sonja (70) og Toralf Stegemoen (76) på Stegemoen i Kvinesdal var uten strøm i tre døgn.

– Vi har klart å fyre med ved på en ovn vi har på loftet. Nede i 1. etasje har vi ikke noe fyring, som du sikkert kjenner, sier Toralf Stegemoen når Lister besøker paret tirsdag formiddag.

– Ikke noe greit

Vi sitter i kjøkkenet på Stegemoen, der det er alt annet enn varmt.

Mens vann og strøm har vaert borte, har ekteparet vaert en del hos datteren Bente på Feda, både for å få med seg vann derifra, og for å få litt varme i kroppen.

– De var ganske så kalde da de kom til oss. Nå har de vaert uten strøm siden lørdag. Dette er ikke noe greit. Vi synes det drar veldig ut nå, og informasjo­n får vi lite av. Både broren min og svogeren min har ringt Agder Energi, uten å få noe ordentlig svar, sier Bente Stegemoen.

Stegemoen ligger mellom Rafoss og Storekvina. Røynestad ligger på andre siden av elven Kvina.

– Vi kan se hvor ledningen har røket, så feilen er lokalisert, men dette er tydeligvis ikke prioritert sak for Agder Energi, sier Bente Stegemoen.

Uten strøm og vann

Da Lister besøkte paret på Stegemoen tirsdag formiddag var strømmen enda ikke kommet tilbake. Otera var imidlertid på plass for å ordne ledningen.

– Tråden går over elven, og isen er ikke trygg å gå på, så jeg vet ikke helt hvordan de skal løse dette, sier Toralf Stegemoen, som synes situasjone­n er trist.

– Vi er helt lammet. Det er rett og slett alvorlig, legger han til.

Grunnen til at det kun er Stegemoen og en nabo som har vaert uten strøm, er fordi disse to husstanden­e deler en linje, mens de andre naboene er på en annen linje.

– Jeg har problemer med ryggen og magen, så det har ikke vaert så greit. Hadde vi hatt dyr hadde det vaert enda verre, sier Sonja Stegemoen.

Vi klarte først ikke å få kontakt med Agder Energi. Da vi endelig fikk registrert strømbrudd­et hørte vi ikke noe mer, og fikk ikke noe svar på når strømmen eventuelt skulle komme tilbake. SONJA OG TORALF STEGEMOEN

Ekteparet kan ikke huske å ha opplevd et lignende, langvarig strømbrudd tidligere.

Fikk ikke kontakt

Paret synes det har vaert vanskelig å komme i kontakt med Agder Energi og få oppdaterin­ger knyttet til strømbrudd­et.

– Vi klarte først ikke å få kontakt med Agder Energi. Da vi endelig fikk registrert strømbrudd­et hørte vi ikke noe mer, og fikk ikke noe svar på når strømmen eventuelt skulle komme tilbake.

– Nå har de (Otera, journ. anm.) lovet å få det i orden til kvelden, så vi får håpe på det.

Utenfor huset jobbet Otera på begge sider av Kvina da Lister var på besøk. Ledningen har røket i skjøten på den ene siden, og det er sannsynlig­vis et lass med is som har skylden. Mens vi står der skjer det enda et strømbrudd i området.

– Nå har det akkurat vaert et brudd på Storekvina i tillegg, så flere har mistet strømmen, forteller anleggsled­er Daniel Kvanvik i Otera.

Grunnen til at det har tatt så lang tid å få fikset bruddet på Stegemoen er ifølge Kvanvik de mange bruddene over hele Agder i forrige uke.

– Vi har vaert nødt til å prioritere de bruddene som har rammet flest kunder, men jeg skjønner at det er frustreren­de for alle som er rammet. Det har gått i ett både dag og natt siden forrige mandag, forteller anleggsled­eren.

 ??  ??
 ??  ?? – Det er rett og slett alvorlig, sier Sonja og Toralf Stegemoen etter å ha vaert uten strøm i tre døgn.
– Det er rett og slett alvorlig, sier Sonja og Toralf Stegemoen etter å ha vaert uten strøm i tre døgn.
 ??  ?? Anleggsled­er Daniel Kvanvik (t.v.) i Otera jobbet tirsdag formiddag med å få tilbake strømmen.
Anleggsled­er Daniel Kvanvik (t.v.) i Otera jobbet tirsdag formiddag med å få tilbake strømmen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway