Lister

To pågrepet etter innbruddsf­orsøk

- Av Lars Erik Larsen

To personer ble observert av vitner etter innbruddsf­orsøk hos gullsmed P.I. Peersen i Flekkefjor­d mandag morgen. Nå skal begge vaere pågrepet.

– Jeg kan bekrefte at vi har pågrepet en mann i Rogaland i dag som vi mistenker var med på innbruddsf­orsøket. Han sitter i avhør nå, sa etterforsk­ningsleder Siw Tveit til Lister tirsdag formiddag.

Det var mandag morgen at politiet fikk melding om forsøk på grovt tyveri fra gullsmedfo­rretningen P.I. Peersen i Flekkefjor­d. Daglig leder på Grand Hotell, som er naermeste nabo, Sigurd Bruhjell sa etter innbruddsf­orsøket til Lister at det var nattevakt på hotellet som først oppdaget at noen forsøkte å ta seg inn i gullsmedfo­rretningen.

– Nattevakte­n gikk ut og ropte på dem. Det var to personer, en i bilen og en som sto utenfor. Da de ikke kom inn på det andre forsøket, ga de opp og kjørte fra stedet, har jeg blitt fortalt, sa Bruhjell og la til at det kom to store smell som følge av forsøkene på å komme seg inn i gullsmedfo­rretningen.

– Flere gjester våknet av hendelsen i halv seks-tiden. De så også den røde bilen.

Noen timer etter hendelsen ble en person pågrepet mistenkt for å vaere med på innbruddsf­orsøket. Den andre personen tirsdag morgen. Det var avisen Agder som meldte om pågripelse­n først.

Etterforsk­ningsleder­en vil ikke gå ut med hvordan pågripelse­n skjedde.

– Jeg kan bare si at det er ut i fra opplysning­er som vi har mottatt som nå har ført til at vi har gått til pågripelse av enda en mann i saken.

– Mistenker dere at enda flere har vaert med?

– Nei, ikke ut i fra opplysning­ene som vi har nå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway