Lister

Avviser krav om tiltak for lavere fart

- Av Torrey Enoksen og Svein Morten Havaas

Til tross for at det er skiltet både med 30-sone og at barn leker langs veien, mener Camilla Saevik det må anlegges fartshumpe­r i Skomrak. Det er ikke kommunen enig i.

Saevik har sammen med sin ektemann og tre døtre bodd langs Skårveien i Skomrak i over ett år. I et brev til Lyngdal kommune skriver hun at farten gjennom feltet er høy, og at hun frykter at det snart kan skje en ulykke.

– Bilene kjører veldig fort og jeg er redd det kommer til å skje en ulykke en dag. Både biler, firehjuler­e og mopeder kjører ekstremt fort. Hadde en av mine jenter kommet ut i veien når de hadde kommet kjørende, så hadde de aldri klart å stoppet eller svingt unna. Jeg tør ikke tenke på hva som hadde skjedd da, skriver hun i brevet.

Boligfelte­t i Skomrak ble etablert på slutten av 1970-tallet. Hun håper tiltak kan sette i verk i løpet av våren

– Så mitt spørsmål er; går det an at dere kan vaere så snille å sette opp et par fartsdumpe­r eller bare noen store blomsterka­sser som små hinder før det skjer en ulykke. Sånn at de er NØDT til å senke farten. Det er nok ikke så mye som skal til før det hadde blitt en mye tryggere gate for oss alle sammen og spesielt for de små barna som vil vaere ute å leke og sykle mest mulig, fortsetter hun i brevet.

Enhet for tekniske tjenester i Lyngdal kommune sier imidlertid nei til fartsdempe­re i Skårveien.

– Det er tatt en vurdering av forholdene og kommet fram til at det ikke er tilstrekke­lig grunnlag for anleggelse av fartsdempe­r i denne vegen, skriver driftslede­r Steinar Litland i enhet for tekniske tjenester i svarbrevet.

Men Saevik og de øvrige beboerne får imidlertid lov til å ta skeia i egen hånd.

– Vi ingen innvending­er mot at dere selv setter ut blomsterka­sser dersom dette gjøres i samarbeid med grunneiere innenfor dere og at disse ikke er til hinder for utryknings­kjøretøy og renovasjon, skriver driftslede­ren videre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway