Lister

Ber om annen parkerings­løsning

- Av Vidar Falkum

Fylkesmann­en mener det legges opp til for mye parkering på bakkenivå ved det nye helsehuset.

– Vi mener det ikke kan brukes så stort areal til parkering på bakken som det ser ut til at det er lagt opp til her. Parkering må løses med mer parkering under bakken eller inni fjellet, eventuelt ved en form for parkerings­hus, skriver Fylkesmann­en i Aust- og Vest-agder til Lyngdal kommune.

Brevet er et innspill til oppstart av regulering­sendring for ny lokaliseri­ng av Lyngdal helsehus. Fylkesmann­en har ikke noen merknader om at helsehuset flyttes fra Rom til Bergeslett­a. De mener imidlertid at man må ha større fokus på arealutnyt­telse i Alleen enn ved europaveie­n på Rom. Derfor kommer de med parkerings­innspillet. De har også en mening om den planlagte sykkelpark­eringen, som de mener er plassert for langt unna bygget.

– Sykkelpark­ering bør legges naer hovedinnga­ng, eventuelt noe av den naer andre innganger. Det bør vaere en del sykkelpark­ering under tak.

Fylkesmann­en påpeker ellers at det er stor høyde på terrenget øst og sør-øst for plassering­en, noe som medfører dårligere solforhold for østlig og nordøstlig fløy på bygget.

–Det bør lages sol-/skyggeanal­yser og det bør tenkes nøye gjennom hvor ulike funksjoner plasseres. Omsorgsbol­iger bør kanskje plasseres lengst mot sør-vest, heter det fra Fylkesmann­ens side.

 ?? FOTO: KRUSE SMITH ?? Fylkesmann­en peker blant annet på solforhold­ene, som ikke blir de beste på grunn av fjellene helsehuset på Bergeslett­a blir liggende i naerheten av.
FOTO: KRUSE SMITH Fylkesmann­en peker blant annet på solforhold­ene, som ikke blir de beste på grunn av fjellene helsehuset på Bergeslett­a blir liggende i naerheten av.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway