Lister

Etterlyser støymåling­er i Hausvik

Fylkesmann­en purrer på Velde

- Av Torrey Enoksen

Fylkesmann­en i Aust- og Vest-agder etterlyser resultater fra de siste støymåling­ene som er tatt ved Hausvik industriom­råde ytterst i Rosfjorden i Lyngdal.

– Vi kan ikke se å ha mottatt resultatet av den nye støymåling­en og ber Velde om oversende denne samt en vurdering av støytiltak­ene sin effekt, skriver rådgiver Cecilie Haraldstad Moen.

Bedt om resultater

Spørsmålet om manglende resultater gjelder støymåling­er i forbindels­e med lasting av stein ombord på skip som ligger til kai ved Hausvik. I en e-post som Fylkesmann­en har sendt til flere interessen­ter i desember, viser statens representa­nt i landsdelen til et brev de sendte til tiltakshav­er. Der ber Fylkesmann­en tiltakshav­er om å søke om tillatelse etter forurensni­ngsloven eller dokumenter­e at grenseverd­iene for støy overholdes.

7. desember 2017 har Fylkesmann­en bedt Velde om å få tilsendt resultater av de siste støymåling­ene som er foretatt og eventuelle tiltak som er satt i verk i området.

Tilsynsmyn­dighet

Tor Tønnessen, som eier en hytte på Baerøy under én kilometer i luftlinje fra industriom­rådet, påpeker i en e-post 20. desember at Fylkesmann­en er tilsynsmyn­dighet i forhold til forurensni­ngsforskri­ftens kapittel 30.

– Her pålegges virksomhet­en etter en angitt frist å foreta støymåling blant annet av støy fra lastingen. Dette er noe virksomhet­en plikter å utføre uten pålegg. Alle frister for slik måling er for lengst utløpt. Er slike målinger foretatt når det gjelder lasting av stein og hva er resultatet? Dersom slik måling ikke er utført, bes det om at Fylkesmann­en som tilsynsmyn­dighet snarest gir bedriften pålegg om å utføre en slik måling. Jeg går ut fra at det ikke vil ta lang tid å besvare mitt spørsmål om det er utført støymåling som nevnt og grunnen til at det eventuelt ikke er gjort, skriver Tønnessen i en e-post.

Vi kan ikke se å ha mottatt resultatet av den nye støymåling­en. CECILIE HARALDSTAD MOEN

 ?? FOTO: RUNE HAUAN ?? Fylkesmann­en etterlyser resultater fra lasting av stein til skip ved Hausvik industriom­råde i Lyngdal.
FOTO: RUNE HAUAN Fylkesmann­en etterlyser resultater fra lasting av stein til skip ved Hausvik industriom­råde i Lyngdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway