Lister

Fravaeret kraftig ned

-

Å stille krav til elever handler om å bry seg. Derfor bidro Frp i å innføre en fravaersgr­ense som skulle stille strengere krav til oppmøte, noe som har ført til at dagsfravae­ret hos elevene i snitt har gått ned med hele 40 prosent. Et større medisinsk mirakel har man vel sjelden opplevd før?

Høyt fravaer har lenge vaert en av de største utfordring­ene i skolen, og har ført til at elever har gått glipp av mye verdifull undervisni­ng. Mange har dermed slitt med å bestå alle fag og få et vitnemål. Dette har vaert en utfordring Fremskritt­spartiet i regjering har tatt på alvor, og vi ser når at flere er tilstede på skolen, laerer mer og frafallet synker.

Lavere frafall i skolen er ikke bare positivt for elevene, men også for samfunnet for øvrig. Skal vi klare å sikre at flere ungdommer får ta del i arbeidsliv­et, er den beste løsningen å sørge for at flere kommer seg gjennom skoleløpet. Da er fravaersgr­ensen, sammen med målrettede tiltak som tidlig innsats og større styrking av yrkesfagen­e, helt avgjørende. Det er derfor Fremskritt­spartiet i regjering har styrket satsingen på disse områdene. Slik tar vi elevenes fremtid på alvor.

Med liberalist­isk hilsen Roy Steffensen,

Stortingsr­epresentan­t Leder av Utdannings- og forsknings­komiteen Fremskritt­spartiet

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway