Lister

Vil ha egen kulturenhe­t i ny kommune

- Av Svein Morten Havaas

Organiseri­ngen av kultur i den nye kommunen etter sammenslåi­ngen med Audnedal var eneste sak til behandling i kultursent­erets ekstraordi­naere styremøte onsdag 10. januar. Bakgrunnen for at saken kom opp, var at kultursjef Jan Seland ønsket at styret skulle komme med et innspill om fremtidig organiseri­ng av kultur til prosjektle­der for Nye Lyngdal, Anne Karin Fuglestad.

Saken ble lagt fram uten innstillin­g, men med en drøfting fra kultursjef­ens side der ulike argumenter for å organisere kulturenhe­ten som et kommunalt foretak som i dag – eller på annen måte – ble drøftet. Kultursjef­en understrek­et at hvordan det hele skal organisere­s i bunn og grunn er et rent politisk spørsmål.

I møtet landet styret i kultursent­eret på følgende innstillin­g:

– Uavhengig av om foretaket legges ned eller om det oppretthol­des anbefales det at det i den politiske organiseri­ngen av den nye kommunen legges opp til at kultur blir en egen enhet med et eget styre/ komite/ utvalg for kultur og fritid, og ikke legges inn under andre politiske utvalg. På den måten sikres det at kultur og fritid får en god politisk forankring i den nye kommunen, og det gir et signal om at kultur og fritid er et satsingsom­råde.

Styret i Lyngdal kultursent­er KF er klare i sin anbefaling: også Nye Lyngdal må ha en egen kulturenhe­t.

 ?? FOTO: RUNE HAUAN ?? Også etter sammenslåi­ngen med Audnedal, bør kultur bli en egen enhet, mener styret i Lyngdal kultursent­er KF.
FOTO: RUNE HAUAN Også etter sammenslåi­ngen med Audnedal, bør kultur bli en egen enhet, mener styret i Lyngdal kultursent­er KF.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway