Lister

Frykt ikke!

- Grete Andersen, pastor i Filadelfia­kirken Lyngdal

Lyngdals slagord for kommunen er: Vi vil – vi våger! Det er et flott slagord!

Det kan vaere flere grunner for at man allikevel ikke våger og en av de vanligste grunnene er frykt. Det kan vaere frykt for å mislykkes, frykt for hva andre vil si, frykt for hva man vil møte. Frykt kan gjøre at man blir helt lammet og ikke våger.

I Bibelen kan man lese om at hele Israels haer var som lammet av frykt da denne høye og store Goliat kom frem og utfordret Israelsfol­ket. Da David dukket opp med nistepakke til brødrene, fikk han selv høre Goliats fremtreden. David reagerte annerledes enn hele resten av Israelsfol­ket. Han hadde erfart at Gud hadde vaert med han tidligere når han passet på sauene. David hadde med Guds hjelp drept både løve og bjørn. Med bare stein og slynge gikk David mot Goliat og slo han. David fryktet ikke, men han visste at Gud den allmektige var med han. Det gjorde han modig.

«Frykt ikke, for jeg er med deg! Se deg ikke engstelig om, for jeg er din Gud! Jeg styrker deg og hjelper deg og holder deg oppe med min rettferds høyre hånd.» Jes 41:10

Guds ord til deg i dag er at du ikke skal frykte fordi Gud er med deg. Når Gud er din Gud og du har tatt imot Jesus, behøver du heller ikke å vaere engstelig. Gud vil styrke deg, hjelpe deg og holde deg oppe. Så frykt ikke, men vaer modig!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway