Lister

Barn leker i utbrent hus

Nabo frykter utbrent hus kan ramle sammen når som helst

- Av Vidar Falkum

Anders Birkeland er livredd hver gang han ser små barn ta seg inn i den utbrente boligen på nabotomta hans.

–For meg ser det ut som om huset kan rase sammen når som helst. Bygget i sin nåvaerende form ser svaert farlig ut, det virker ustabilt, sier Anders Birkeland.

– Livredd

Han har tilskrevet Lyngdal kommune vedrørende huset i Bøkeveien på Romsletta som brant 24. april i fjor. Ni måneder senere står huset der utbrent, uten sikring.

– Huset er per nå sikret med en gammel politi-tape som går delvis rundt huset. Det vil altså si at huset ikke er sikret, opplyser Birkeland.

Med få meter mellom sin egen bolig og det utbrente huset, observerer han ofte at folk befinner seg på branntomta.

– Jeg har med egne øyne sett små unger gå inn i huset, sikkert fordi det ser spennende ut. Ungene på mottaket her er regelmessi­g ute og slår ball. Da havner tennisball­en ofte inni huset, og de går inn for å lete etter den, sier Birkeland.

Han føler det er vondt å se på disse episodene.

– Jeg er livredd hver gang. Nå har jeg gjort min plikt og sagt i fra. Hvis det skjer noe, har jeg iallfall prøvd å forhindre det.

– Bør rives

Birkeland mener bygget bør rives, og legger til at det også virker skjemmende på nabolaget.

Det er planer om leilighete­r og butikk i området det utbrente huset står på, og branntomta er en del av dette formålet.

– Vi hadde håpet å ha en dialog med de som skal bygge alle disse leilighete­ne, men vi har ikke hatt et eneste møte med dem, sier Birkeland.

Han sier han bare har hørt om ulike vedtak i regulering­sprosessen, og mener blant annet at det vil bli for få parkerings­plasser i forhold til antall leilighete­r.

Det er Helge Foss som eier tomta med det utbrente huset på. Han kommentere­r Birkelands bekymring for huset slik:

– Da må vi muligens sette opp et gjerde der.

Foss har ikke planer om å rive huset med det første, men håper på å komme i gang med utbyggings­prosjektet - med 16 leilighete­r fordelt over to etasjer og butikk - i løpet av våren.

– Naboen sier det ikke har vaert et eneste dialogmøte om byggeplane­ne?

– De har jo protestert på dette i snart sju år. De kjenner til alt om planene og regulering­splanen er godkjent. Men de ønsker vel å bruke tomta til egen parkering, og ser vel helst at det ikke blir bygd noe der, sier Helge Foss.

Jeg er livredd hver gang. Nå har jeg gjort min plikt og sagt i fra. Hvis det skjer noe, har jeg iallefall prøvd å forhindre det. ANDERS BIRKELAND

 ??  ??
 ??  ?? Denne boligen ble totalskadd i brann i april i fjor. Nabo Anders Birkeland har sett barn ta seg inn i huset, og frykter en ulykke.
Denne boligen ble totalskadd i brann i april i fjor. Nabo Anders Birkeland har sett barn ta seg inn i huset, og frykter en ulykke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway