Lister

Ti nye Tesla-ladeplasse­r på vei

- Av Vidar Falkum

– Vi ser frem til å utvide ladestasjo­nen og øke muligheten til å tiltrekke enda flere kunder til Lyngdal, skriver Åse Bomann-larsen i Teslas ladestrukt­uravdeling for Norden i en epost til John Våge, styreleder i Lyngdal Handelspar­k AS.

Våge har sendt eposten videre til Lyngdal kommune i forbindels­e med en planbeskri­velse for utvidelsen.

– Utvidelsen, som er tilsvarend­e den eksisteren­de ladestasjo­nen, er ikke søknadspli­ktig siden det regnes som en parkerings­plass og er derfor i tråd med regulering­splanen, opplyser Bomann-larsen.

De eksisteren­de åtte ladeplasse­ne ble offisielt åpnet høsten 2013. Ti nye plasser krever en ny nettstasjo­n, som vil eies av Tesla. De vil motta anleggskon­sesjon fra NVE, og heller ikke dette tiltaket er ifølge Bomann-larsen søknadspli­ktig.

Plassering­en av de nye ladeplasse­ne er tenkt rundt 50 meter fra eksisteren­de ladestasjo­n, i retning Obs-inngangen.

– Dette er den mest hensiktsme­ssige plassering­en som ikke forringer kjøremønst­er, minker antall parkerings­plasser fra eksisteren­de plasser og ei heller opptar parkerings­plasser som er populaere, argumenter­er Åse Bomann-larsen.

Det er så stor pågang på Tesla-laderne i Lyngdal Handelspar­k at det etableres ti ekstra ladeplasse­r.

 ??  ?? Tesla vil utvide med ti nye ladeplasse­r i dette området i Lyngdal Handelspar­k. I bakgrunnen av parkeringe­n ligger selskapets åtte eksisteren­de ladeplasse­r.
Tesla vil utvide med ti nye ladeplasse­r i dette området i Lyngdal Handelspar­k. I bakgrunnen av parkeringe­n ligger selskapets åtte eksisteren­de ladeplasse­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway