Lister

Ligger tre uker foran skjema

Kranselag for ny barnehage

- Av Bjørn Hoel

– Går det som planlagt er bygget ferdig før sommeren. Nå er vi tre uker foran skjema.

Det forteller daglig leder i Lista Bygg, Jan Richard Johannesse­n, som innrømmer at det er sjelden de ligger så godt an.

– Det gjør at vi ikke trenger å stresse for å få ting ferdig, og at arbeidet blir godt utført, tilføyer han. Fredag var det nemlig tid for kranselag.

Hovedentre­prenør

Det er altså Lista Bygg som er hovedentre­prenør. Som underlever­andører i dette prosjektet har de med seg Lindland Maskin, Tjørve Elektriske, VAE og Malerbua.

– Vi har ikke hatt noe uforutsett som har skjedd og alle som har vaert med og jobbe her har gjort en god jobb, poengterer Jan Richard Johannesse­n.

– Gått så fort

Daglig leder i Espira barnehage, Lene Margrethe Skeibrok, sier at barnehagen så langt er kjempegodt fornøyd med byggeprose­ssen.

– Det har gått veldig fort, og dere har vaert veldig gode til å ta hensyn til barna, de ansatte og foreldrene, roser Skeibrok innledning­svis ovenfor arbeidssla­get som var samlet til pizza og kake, under det nå tette taket i nybygget i denne barnehagen.

Hun innrømmer at de ansatte var litt skeptiske til hvordan dette skulle gå, siden byggingen har foregått så tett på barna.

– Vi setter veldig pris på at dere har sikret og ordnet her, og at det har gått så bra som det har gjort. Nå gleder vi oss til det blir helt ferdig her, sier Lene Margrethe Skeibrok.

Målet er juli

Målet er at bygget skal stå ferdig i juli. Deretter står uteområdet for tur. Det gamle bygget skal vekk.

– Det ble bygget tilbake i 1989, og det er egentlig en brakke og i grunnen ikke så mye å gjøre med det. Det skal utbyggerne ta vekk i sommer, og alle ungene skal vaere på Varbak i ferien. I tillegg til å rive det gamle bygget skal hele uteområdet gjøres ferdig i løpet av sommeren, sier Skeibrok.

Etter sommeren er det meningen at den nye barnehagen kan tas i bruk. Den nye barnehagen vil da ha plass til over 70 barn og ha fire avdelinger. Nå er det mellom 20 og 30 barn der. Og det vil bli fire avdelinger. En annen greie er at, i likhet med Alcoa Miljøpark, nyter også barnehagen i Husebypark­en fordelen av spillvarme fra aluminiumv­erket Alcoa.

– Espira er veldig profesjone­lle også på miljøsiden, forklarer Jan Richard Johannesse­n.

Sju-åtte i arbeid

For tiden er det sju-åtte personer som jobber med bygget.

– Det varierer jo litt hvor mange de er, med på det meste er vi nok det vi er i dag, forklarer Jan Richard Johannesse­n.

Han opplyser at de har bygget barnehager før, blant annet i Vanse og på Varbak, i tillegg til andre typer offentlige bygg.

–Så vi har jo fått litt erfaring, sier han.

Det som er litt spesielt med dette bygget er et såkalt takutslipp, som er laget for at barn på sommertid kan ligge ute, samtidig som de er under tak.

– Akkurat det er vi ikke så vant til, men jeg tror vi har fått det til, sier daglig leder av Lista Bygg, Jan Richard Johannesse­n.

 ??  ?? Det nye barnehageb­ygget i Husebypark­en skal stå ferdig til sommeren, ifølge daglig leder i Lista Bygg, Jan Richard Johannesse­n. Fredag var det kranselag i Husebypark­en.
Det nye barnehageb­ygget i Husebypark­en skal stå ferdig til sommeren, ifølge daglig leder i Lista Bygg, Jan Richard Johannesse­n. Fredag var det kranselag i Husebypark­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway