Lister

Punkinspir­ert band til fylkesfina­len

- Av Bjørn Hoel

– For oss er det viktigere at noen få liker oss veldig godt, enn at mange liker oss litt.

Utsagnet kommer fra vokalist og frontfigur i Burn the Evidence, Ole Magne Hansen, like at Ukm-konserten i Farsund var ferdig lørdag.

Gruppa opptrådte med en låt de kaller «Walking down the barrel», og er punkinspir­ert. Bandet gikk også videre til fylkesfina­len i år som går av stabelen i Buen, Mandal, i midten av april.

DE ANDRE innenfor scenekunst som gikk videre var Tony John How (Hip hop), The 4 Unknown (band) og Anna Justine Johnsrud (sang/piano).

I tillegg sendes konferansi­er Tea Marie Thjømøe videre til fylkesfina­le.

Ole Magne Olsen i Burn the Evidence forklarte at de spiller også metall.

– Musikken ligger nok i skjaerings­punktet mellom punk og metall, sier Hansen.

Gruppa opptrådte for første gang under UKM i fjor, og gikk også da videre til fylkesfina­len.

– Vi spilte en god konsert, men vi gikk ikke videre. Men vi øver inntil en gang i uka, og spiller konsert omtrent en gang i måneden. Jeg er sikker på at vi kommer til å spille sammen også i årene som kommer, sier frontfigur­en, og legger til:

– Det viktigste for oss er å lage musikk som beveger folk.

OVER 40 ELEVER stilte enten ut bilder, drev med scenekunst, dans,drill, sang, eller spilte i band.

– UKM har vaert litt nedadgåend­e de siste årene, men de som deltar holder god kvalitet, sier Anne Louise Kaalstad, som leder den lokale Ukm-komiteen sammen med Anija Markovina Wormsen og Torrey Skeibrok.

– Og veldig mye av det som presentere­s er selvlaget, sier Wormsen.

På kunstutsti­llingen ble det utstilt 15 produksjon­er. En av dem som stilte ut var Fredrik Hellang. Han deltok med ikke mindre enn to bilder, nemlig et av Harry Potter, og en ulv i en slags 3D-strek.

– Jeg liker godt å tegne og det viktigste for meg er å få det til å se mest mulig ekte ut, sier den unge billedkuns­tneren.

KUNST SOM GIKK videre til fylkesfina­len var «House»

(av programled­er Tea Marie Thjømøe), «Britney» (Arnupharp (Frame) Taengraya), «Mennesker» (Cassandra Nilsen og Tea Marie Thjømøe), «Reven i farta» (Mara Benedikte Kristensen) og «Sommerfugl» (Helena Skog). INNE i kinosalen på Ekko opplevde de fremmøtte åtte ulike opptredene­r. Først ut var The Four Unknowns, før Arnupharp (Frame) Taengraya gjenneført­e et spektakula­ert scenenumme­r inspirert av Britney Spears.

Deretter sto drilljente­ne for tur, og etter det Amalie Bjørnestad (sang), Tony John How (Hip hop), Anna Justine Johnsrud (musikk), Lüdo og til sist altså Burn the Evedence.

Helt til slutt fikk publikum også servert et ekstranumm­er, som bestod av flere aktører fra de som hadde opptrådt tidligere.

– JEG SYNES det var mye bra her. Jeg kom egentlig for å høre venninna mi, Amalie Bjørnestad synge. Jeg synes hun gjorde det kjempebra. Hun leverte absolutt varene, smiler publikumme­r Nine Aasen Eilertsen.

 ??  ?? Amalie Bjørnestad fremførte «Dancing Queen» av Abba.
Amalie Bjørnestad fremførte «Dancing Queen» av Abba.
 ??  ?? Tony John How imponserte med Hip hop-oppvisning.
Tony John How imponserte med Hip hop-oppvisning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway