Lister

Andre uke med «Ti på 12»

-

To av 12 uker på treningsop­plegget «Ti på 12» er nå overstått.

Sist mandag hadde vi den andre samlingen på Vanse skole. Som sist bestod økten i sirkeltren­ing med ulike øvelser i gymsalen på skolen. Denne gangen var det knebøy, markløft med kettlebell­s, wall sit (90-graderen), floorpress med kettlebell­s, sit ups, utfall og hoppetau som stod på programmet. Av disse var hoppetau og 90-graderen nytt fra forrige gang. Hoppetau hadde jeg ikke vaert borti siden barneskole­n mens 90-graderen var helt ny for meg.

FOR DE SOM FØLGER MED på Nrk-serien Mesternes Mester, så vil kanskje 90 graderen vaere kjent. Her skal man sitte i 90 grader inntil en vegg uten å ha et sete å sitte på. Tidligere denne måneden satt Bjørg Eva Jensen (57) i 90-graderen i hele 33 minutter i den populaere tv-serien. For vår del ville et minutt i denne stillingen vaere veldig bra. De fleste av oss holdt ut i mellom et halvt og et minutt.

På forhånd var jeg svaert usikker på hvor lenge jeg ville holde. Jeg er ikke akkurat den som veier minst på dette opplegget. Samtidig er jeg sterk i lårene. Jeg var blant de siste ut, og tenkte at målet fikk vaere å ikke få den dårligste tiden.

ETTER ET HALVT MINUTT følte jeg igrunnen det gikk ganske greit. 10–15 sekunder senere merket jeg det begynte å riste i musklature­n i lårene. Da jeg rundet 50 sekunder og hørte at Øystein Mikalsen begynte å telle ned de siste sekundene til jeg nådde et minutt, tenkte jeg at det minuttet skulle jeg klare. Jeg må innrømme at de ti sekundene frem til jeg rundet et minutt føltes lengre enn det første halve minuttet jeg satt. Da minuttet var passert og det var klart at jeg hadde sittet lengst denne mandagen, følte jeg tiden var inne for å gi seg mens leken var god. Jeg stoppet derfor på et minutt og tre sekunder. Mulig jeg kunne presset meg noen sekunder til om jeg måtte, men hadde nok ikke mye mer å gå på.

Et annet litt motiverend­e øyeblikk for min del var da jeg var på stasjonen for markløft med kettlebell­s. Jeg tok da tak i en kettlebell­s på 16 kilo. Da Øystein Mikalsen så jeg holdt på, kom han bort til meg og sa «Olav, den der er for lett for deg. Legg på fire kilo til». Jeg gjorde som han sa, og det fungerte fint.

I motsetning til etter den første økten, hvor jeg var rimelig støl i beina, var jeg mye bedre i beina etter den siste økten.

På TORSDAG fikk jeg også tid til en 45 minutters økt på treningsse­nteret Smart, hvor jeg var gjennom mitt vante program med roing og ulike styrkeøvel­ser for armer og bein. Å få til to økter på en uke er jeg fornøyd med. I løpet av helgen var målet å få til gåtur. I kveld er det tid for den tredje fellesøkte­n. Etter at Øystein Mikalsen har ledet an i de to første fellesøkte­ne, skal de lokale idrettslag­ene fra i dag igang med hver sin økt med oss. Først ut er karateklub­ben. Det blir spennende.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway