Lister

FIL var mest fornøyd

Lyngdal vant «bare» 5-3 i Alcoaparke­n

- Av Bjørn Hoel

Selv om Lyngdal vant treningska­mpen mot FIL i Alcoaparke­n med 5–3, var det FIL som hadde størst grunn til å vaere fornøyd.

– Vi visste det kom til å bli litt feil, i og med at vi prøver noe nytt, men vi kommer greit rundt på kantene og jeg synes Aleksander Gundersen gjør en god kamp. Men jeg hadde forventet at vi var litt skarpere, sier Lyngdals spillende trener Tore Kristensen.

Fil-boss Jostein Ekeland hadde følgende å si om denne treningska­mpen i Alcoaparke­n fredag.

– Dette er jo en treningska­mp, og jeg ser at Lyngdal prøver på noe nytt. Men jeg synes jo at vi har hevet oss litt, så alt i alt var det en grei gjennomkjø­ring.

Åpner sterkt

Lyngdølene gikk ut i et forrykende tempo, og hadde det ikke vaert for en god Fil-keeper, Sindre Flåto, kunne seieren mot FIL blitt enda større.

Men etter cirka 10 minutter fikk Flåto en smell i hodet og kunne ikke spille mer. Dermed var det duket for debut i A-lagssammen­heng for 15åringen Mikal Sandal Kjørrefjor­d.

Han vartet opp med et par gode redninger, og fikk dessuten se laget sitt ta ledelsen mot Lyngdal. Etter flere gode forsøk fra FIL sin side, satt Erland Hadland, FILS beste spiller denne kvelden, ballen bak Lyngdals keeper Aron Lindstrand etter 17 minutter. Dermed viste målprotoko­llen 1–0 til hjemmelage­t.

Men Lyngdal var snart ajour og utlignet ved Sander Lundegaard bare minutter senere. Først reddet FILS keeper et skudd fra 16 metersstre­ken, men måtte gi retur, og dermed fanget Lundegaard ballen og 1–1. Rett før pause gikk Lyngdal opp i 2–1 ved Aleksander Gundersen.

Nydelig kontring

Utover i 2. omgang la Lyngdal på til 3–1 ved Aleksander Gundersen, og også 4–1. 4–1-målet kommet etter en nydelig kontring som Sander Lundegaard til slutt satte kontant i mål. Nå trodde nok flere at FIL ville falle sammen, etter å ha stått godt i mot de røde, som spilte i i toppen i av sin 4. divisjonsa­vdeling i fjor. FIL spiller som kjent i 5. divisjon. Men nivåforskj­ellen var ikke til så stor denne kvelden.

FIL reduserer til 4–2 midtveis i 2. omgang. Først fanger Erlend Hadland ballen ved midtstreke­n og løper i fra Lyngdal-forsvarer. Men han klarer ikke å få lirket ballen over målstreken. Det gjør derimot Håkon Holteberg som banker inn 4–2-målet fra 16–17 meter.

FIL forsetter å gi gass og får nok en scoring, etter en del fram og tilbake i 16 metersfelt­et. Dermed sto det 4-3. Det siste scoringen sto Ole Kristan Fuglestad for.

Men kampen var ikke helt over. Etter omtrent 80 minutter kommer Espen Haegeland til en av avslutning, og sender ballen utagbart bak FILS kepeer, og altså 5–3.

??  ?? Lyngdals trener Tore Kristensen var ikke helt fornøyd med resultatet mot FIL og Jostein Ekeland.