Lister

– Følte noe løsnet

Endelig seiersjube­l for Fil-damene

- Av Lars Erik Larsen

Både spillere og treneren var godt fornøyd med helgen til tross tap søndag etter at FIL vant sesongens første kamp dagen før.

– Jeg sitter med en følelse av at noe denne løsnet denne helga. Det er flere spillere som melder seg på og det virker som om spillerne forstår sine roller enda bedre. Tidligere har de kanskje ventet på at andre skal ta ansvaret, nå tar alle spillerne mer og mer ansvar selv, sier Fil-trener Gunnar Berstad etter søndagens 23–32 tap mot Hinna 2, som gikk opp på andreplass etter seieren.

For selv om det til slutt på nimålstap for Fil-damene i helgens andre kamp, så det langt bedre ut tidligere i kampen. Da lagene gikk til pause, var FIL kun to mål bak. Så reiste bortelaget litt i fra i andreomgan­g og da det gjenstod åtte minutter av kampen var FIL seks mål bak.

– Da var det bare å satse litt. Om vi taper med seks eller ni har ikke så mye å si. Jeg er egentlig fornøyd med hvordan vi opptrer i denne kampen spesielt om vi ser bort i fra de åtte siste minuttene da vi går for å hente inn Hinna.

Andrea E. Litland og Emilie Poulsen er enige med treneren.

– Vi spiller egentlig en god kamp, synes jeg. Men vi kunne hatt bedre uttelling på sjansene våres, sier Litland.

– Det er mye bedre lag vi møter i dag enn i går. Selv om det er kjedelig at vi taper igjen i dag, så tror jeg hele laget er fornøyd med helgen siden vi vant i går. Neste helg går vi for ny seier mot Tastavarde­n, sier Poulsen.

FIL gikk til lørdagens kamp mot Åkra med 16 tap av 16 mulige denne sesongen. Slik så det ikke ut da kampen startet. FIL gikk respektløs­t til verks og etter 18 minutters spill måtte Åkra-trenerne ta time out på stillingen 8–3 til.

– Vi ser ikke ut som et lag, sa treneren til sitt lag da.

Det gjorde imidlertid FIL hele kampen gjennom. Og til slutt kunne laget juble for sesongens første seier. Etter 24–19-seieren var Berstad spesielt fornøyd med én ting.

– Forsvaret i dag er eksemplari­sk og den som binder det hele sammen, det er Lisen. Hun gjør en kjempekamp, sa Fil-treneren og fikk støtte av Amalie Briseid.

– Lisen er utrolig god. Det hun mangler på størrelse, det tar hun igjen på innsats, sa lagvenninn­en.

– Det var utrolig hyggelig å høre. Jeg synes hele laget jobber dødsbra i dag. Det føles fantastisk å vinne, mente Lisen Masvie selv.

 ??  ?? Fil-spillerne jublet for seier for første gang denne sesongen lørdag.
Fil-spillerne jublet for seier for første gang denne sesongen lørdag.
 ??  ?? Cecilie G. Larsen ble FILS toppscorer i helgen med totalt 13 mål.
Cecilie G. Larsen ble FILS toppscorer i helgen med totalt 13 mål.
 ??  ?? Lisen Masvie fikk ros etter lørdagens seier mot Åkra.
Lisen Masvie fikk ros etter lørdagens seier mot Åkra.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway