Lister

Skriver om vanskelig oppvekst

-

Den utflyttede Farsund-mannen Kurt Eriksson kommer med ny bok, denne gang om det han omtaler som en ødelagt barndom.

I 2005 ga Eriksson ut boka «Den grå juvel», som presentere­r komper i ulike former, og som gjorde «Kompe-kurt» til rikskjendi­s, med blant annet opptreden på TV2. Denne gang er det langt alvorliger­e saker han skriver om.

Boka, med navnet: «GRUSOMT! Skapt av uønskede foreldre» er allerede tilgjengel­ig som E-bok, gjennom forlaget eboknorden. Den kommer også i bokform, på 60-årsdagens hans, 22. mars.

– Jeg ønsker blant annet å ta til motmaele mot usanne rykter om at jeg aldri har gjort noe. Leser man boka så skjønner man hvorfor ting har vaert vanskelig, sier Eriksson, som nå er bosatt i Stavanger.

Han forteller at han har diagnosen bipolar, og har gått til behandling både hos psykologer og psykiatere opp igjennom. En viktig grunn til at livet hans gikk så galt mener han skyldes foreldrene, som han sier ikke skulle hatt barn.

– Da jeg fikk se programmet om komikeren Rune Andersen (som har laget teater om en tyrannisk far) kjente jeg meg veldig godt igjen, sier han.

Eriksson forteller om store psykiske problemer gjennom hele livet, som han har opplevd liten forståelse for. Boka gis ut på eget forlag, som han kaller «Fra psykiatri til halv fire».

 ?? FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS ?? Den utflyttede Farsundman­nen Kurt Eriksson har skrevet bok med utgangspun­kt i eget liv.
FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS Den utflyttede Farsundman­nen Kurt Eriksson har skrevet bok med utgangspun­kt i eget liv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway