Lister

Lyngdal og Audnedal Ap slår seg sammen

- Av Olav Hoel

5. februar avholder Lyngdal og Audnedal Arbeiderpa­rti stiftelses­møte for å danne ett felles parti.

–Dette gjør vi for å bli bedre kjent med hverandre og for å sette sammen et valgprogra­m som må vaere ferdig innen utgangen av dette året slik at vi på nyåret 2019 kan gå ut og spør folk om de vil stå på liste. Derfor har vi litt dårlig tid, men så vidt jeg vet er vi de første partiene i Nye Lyngdal som slår seg sammen, sier Bjørn Baekkelund, leder i Lyngdal Arbeiderpa­rti.

Ifølge Baekkelund har de jobbet for sammenslåi­ngen siden sent i sommer. Stiftelses­møtet vil finne sted på Kvås sambrukshu­s førstkomme­nde mandag, et møte som vil vaere tredelt.

– Først skal partiene avholde hvert sitt årsmøte, hvor Audnedal AP skal vedta å legge ned partiet. Deretter møtes vi til et stiftelses­møte hvor vi tar inn alle medlemmene i Lyngdal AP og danner et styre, sier Baekkelund.

I Audnedal synes man det er vemodig å legge ned lokalparti­et.

– I utgangspun­ktet ønsket vi jo et Indre Agder om det ble nødvendig med sammenslåi­ng, men dette gikk altså ikke i boks. Det ble så et knepent folkeflert­all om å slå sammen Lyngdal, Audnedal og Haegebosta­d, men da sistnevnte sa nei, ønsket vi å stå alene. Beklagelig­vis ble sammenslåi­ngen mellom Audnedal og Lyngdal vedtatt med en stemmes overvekt. Men når det først ble som det ble, ønsker vi å gjøre det beste ut av det og sørge for å bli godt kjent med Lyngdal Ap og jobbe mot et godt valg i 2019, selv om det er vondt og vemodig å legge ned Audnedal AP etter 55 år. Innbyggern­e fortjener at vi gjør vårt beste for dem og jobber for folk både i Lyngdal og Audnedal, sier Ila D. Patel, leder av Audnedal Ap.

 ??  ?? Bjørn Baekkelund er leder for Lyngdal Ap. Partiet plusses snart på med medlemmer fra Audnedal Ap, som legges ned.
Bjørn Baekkelund er leder for Lyngdal Ap. Partiet plusses snart på med medlemmer fra Audnedal Ap, som legges ned.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway