Lister

Vurderer søksmål mot staten

-

Stavanger-selskapet GMC Maritime vurderer å saksøke staten for tapte inntekter på «Harrier».

– Vi kom inn i denne saken som uskyldig tredjepart og har i praksis blitt sittende med ansvaret, etter at Miljødirek­toratet nektet skipet å forlate Norge. Vi mener staten har et ansvar de har løpt fra, sier direktør Olav Anders Stople i GMC Maritine til Stavanger Aftenblad.

GMC Maritine vil be Sivilombud­smannen se på saken. Søksmål mot staten kan bli neste skritt.

Ved årsskiftet hadde Stavanger-selskapet passert 6,6 millioner i krav knyttet til skipet. Dette er blant annet utgifter GMC har lagt ut for opplagspla­ss ved Bugdøy i Farsund.

Skipet har ligget i opplag i Farsund siden i juli, og har vaert en «varm potet» for havnefogd Tom Egil Ravndal.

Før «Harrier» kom til Farsund grunnstøtt­e skipet utenfor Jaeren og ble slept til Gismarvik havn i Tysvaer. Under en inspeksjon ombord fant Miljødirek­toratet dokumentas­jon på at det forelå planer om å frakte skipet til opphugging på ei strand i Parkistan. Metoden kalles beaching og er ulovlig.

Dette førte til at myndighete­ne i Norge tok skipet i arrest og politianme­ldte saken på grunn av mistanke om ulovlig eksport av avfall.

Seniorrråd­giver og jurist Tonje Johnsen i Miljødirek­toratet mener de har opptrådt korrekt, men sier at GMC er i sin fulle rett når det gjelder å sende saken til Sivilombud­smannen.

 ?? FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG ?? «Harrier» har ligget i Farsund siden juli. Nå vurderer GMC Maritime å gå til søksmål mot staten.
FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG «Harrier» har ligget i Farsund siden juli. Nå vurderer GMC Maritime å gå til søksmål mot staten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway