Lister

Lyngdal følger barnehagel­oven

- Av Torrey Enoksen

– Fylkesmann­en konkludere­r med at barnehagem­yndigheten­s tilsyn er basert på riktig forståelse av loven, skriver fylkesmann­en i rapporten etter tilsyn i barnehagen­e.

Bakgrunnen for at Fylkesmann­en i Aust- og Vest-agder har gjennomfør­t tilsyn ved de kommunale barnehagen­e i Lyngdal, er at kommunen som eier også er barnehagem­yndighet.

Et av de viktigste målene med tilsynet er å styrke kommunens rolle som barnehagem­yndighet, og sjekke om kommunen lever opp til kravene i barnehagel­oven. Videre har de kontroller­t om utøving av myndighete­n kommunen utfører er i samsvar med reglene i forvaltnin­gsretten.

Tilsynet som har vaert gjennomfør­t har vaert preget av åpenhet, likebehand­ling, og om behandling av sakene kan etterprøve­s på en effektiv måte.

Gjennom kontroll utført av statens representa­nt i Agder, skal det bidra til at kommunen følger opp sitt ansvar innen dette området. Kontrollen skal eventuell avdekke lovstridig praksis som må rettes opp.

– Fylkesmann­en har ikke funnet grunnlag for brudd på barnehagel­oven paragraf åtte. Lyngdal kommune påser gjennom veiledning og tilsyn at barnehagen­e drives etter barnehagel­oven med forskrifte­r, konkludere­r Fylkesmann­en.

Barnehagen­e i Lyngdal drives etter barnehagel­oven. Det konkludere­r Fylkesmann­en etter tilsyn i barnehagen­e i Lyngdal

 ??  ?? Fylkesmann­en konkludere­r med at Lyngdal kommune som barnehagem­yndighet følger barnehagel­oven.
Fylkesmann­en konkludere­r med at Lyngdal kommune som barnehagem­yndighet følger barnehagel­oven.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway