Lister

Vurderer helsefag

Oljearbeid­er på infomøte om prosjektet «Menn i helse»

- Av Mona Wikøren

– Å jobbe med mennesker er noe helt annet enn jeg har gjort før. Det kan veldig gjerne vaere en mulighet for meg, sier Odd Ingolf Kvinlaug (55).

Han var en av cirka 50 menn som var på Rosfjord strandhote­ll på tirsdag på et informasjo­nsmøte om prosjektet «Menn i helse».

Det er et stort behov for helsefagar­beidere i hele landet - spesielt menn. Prosjektet «Menn i helse» er et samarbeid mellom KS, lokale Nav-kontor, kommuner, fylkesmann og Helsedirek­toratet hvor det tilbys utdannings­løp som helsefagar­beider til menns om har en egnet nav-ytelse.

Kvinlaug har vaert sykemeldt en periode og er nå på arbeid savklaring etter å ha blitt operert for skulderska­der.

– Jeg ble anbefalt å komme her i dag for å se på andre muligheter i arbeidsliv­et, sier Kvinlaug.

Skolekull i Lister

Prosjektet pågår i ti fylker og i Agder er det planlagt tre nye skolekull fra høsten 2018 for å rekruttere helsefagar­beidere. Et av skolekulle­ne vil tilbys i Lister-regionen.

–Dette er et komprimert utdannings­løp over tre år hvor man etter endt utdanning får fagbrev som helsefagar­beider, sier Lars Hove, fylkekoord­inator i Agder.

Han forteller at kommunene Farsund, Lyngdal, Flekkefjor­d, Kvinesdal og Audnedal har har garantert for laerlingpl­asser for de mennene som deltar i dette opplaering­sløpet.

Hove forteller at målgruppen for prosjektet er menn som har en nav-ytelse og som trenger en ny vending i livet sitt.

– De som fullfører utdanninge­n har svaert gode muligheter til å få jobb. 93 prosent får jobb kort tid etter endt utdanning og sjekkes ut av Nav-systemet, sier Hove.

Ønsker intervju

Odd Ingolf Kvinlaug er veldig fornøyd med det han fikk høre på tirsdagens informasjo­nsmøte.

– Jeg synes dette er et veldig bra tiltak. Vi fikk god informasjo­n om prosjektet. Jeg er i en situasjon hvor jeg må ta et valg - om jeg skal fortsette med det jeg gjør eller se på nye muligheter, sier Kvinlaug.

Han ble såpass interesser­t at han skrev under på at han er interesser­t i å bli kalt inn til intervju i første omgang. Intervjuen­e vil gjennomfør­es i mars. Inntil 30 personer vil få mulighet til en periode med 12 ukers arbeidspra­ksis i kommunenes sykehjem. Deretter vil de 20 mest ivrige få tilbud om å fullføre hele utdannings­løpet.

Tanken på det er ikke fremmed for Kvinlaug.

 ??  ?? Odd Ingolf Kvinlaug har 32 år arbeidsliv­serfaring fra oljebransj­en. Nå vurderer han å benytte seg av tilbudet om omskolerin­g til helsefagar­beider.
Odd Ingolf Kvinlaug har 32 år arbeidsliv­serfaring fra oljebransj­en. Nå vurderer han å benytte seg av tilbudet om omskolerin­g til helsefagar­beider.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway