Lister

– Ikke angret et sekund

-

De to er laerlinger i Kristiansa­nd kommune etter at de valgte å bruke muligheten de fikk gjennom prosjektet «Menn i helse». De var til stede på tirsdagens informasjo­nsmøte og fortalte om sine erfaringer med prosjektet. Begge tar fagprøven som helsefagar­beidere i høst.

– Forandring­er i arbeidsliv­et, blant annet nedskjaeri­nger. Jeg gikk arbeidsled­ig i to år, og kom etter hvert til at jeg måtte finne på noe nytt. Jeg snakket med en veileder som dro frem brosjyren om dette prosjektet. Jeg tenkte – hvorfor ikke, fortalte Priebe, som aldri har angret på valget han tok.

– Jeg klarte ikke balansere arbeid og familie. Etter en periode med å ha byttet litt jobber, spurte en arbeidskon­sulent meg om jeg ikke heller skulle gjøre noe helt nytt, forteller Ingebretse­n.

Han fikk arbeidspra­ksis i Kristiansa­nd kommune i cirka et halvt år og trivdes.

–Så dukket dette prosjektet opp. Jeg tenker at dette var en mulighet til å få litt papirer på dette. Jeg har ikke angret et sekund, sier Kenneth.

Lars Hove, fylkekoord­inator i Agder, sa til deltakerne at «Menn i helse» er en unik mulighet.

– Det å våge å ta fatt på en slik vending er tøft og spennende, sa Hove til deltakerne på informasjo­nsmøtet.

Daniel Priebe (41) var tidligere møbeltapet­serer. Kenneth Ingebretse­n (44) var It-konsulent. Til høsten er de helsefagar­beidere.

 ??  ?? Lars Hove, fylkekoord­inator i Agder, (midten), med laerlingen­e Daniel Priebe (41) og Kenneth Ingebretse­n (44). De to sistnevnte naermer seg slutten av sitt utdannings­løp og fortalte tirsdag om sine erfaringer.
Lars Hove, fylkekoord­inator i Agder, (midten), med laerlingen­e Daniel Priebe (41) og Kenneth Ingebretse­n (44). De to sistnevnte naermer seg slutten av sitt utdannings­løp og fortalte tirsdag om sine erfaringer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway