Lister

Satser på mobilspill

Kvindøl etablerer seg i tøff bransje

- Av Lars Erik Larsen

Benita Kvinlaug fra Kvinesdal har bestemt seg for å satse på å utvikle egne mobilspill.

–Idéen bak Pet the Pineapple er å utvikle spill som er lekne og litt snodige. Tanken bak å starte egen bedrift var for å utvikle en rekke spill med saerpreged­e og relaterbar­e spillkarak­terer under et samlet univers. Pet the Pineapples spill vil alle promotere at det er gøy og helt OK å vaere litt rar og snodig.

Ordene tilhører Benita Kvinlaug fra Kvinesdal, som har opprettet selskapet Pet the Pineapple AS for å utvikle mobilspill. Interessen for dette kom ved en tilfeldigh­et, ifølge Kvinlaug selv. I utgangspun­ktet ønsket hun nemlig å bruke sin bachelor innenfor produksjon­sdesign for film og animasjon til å bygge opp 3D-verdener for film, slik du ser i blant annet Avatar.

– Det eneste som plaget meg med film, var at alt publikum så var kontroller­t av kameralins­en. Spill har muligheten til å gi publikum litt kontroll over hva de ser, og det var hovedsakel­ig dette som fikk meg interesser­t i spillutvik­ling.

Mobilspill

Kvindølen beskriver seg selv som en person med en litt barnslig personligh­et, og nettopp derfor er det først og fremst barne- og familiespi­ll som står hennes hjerte naermest. Og det er også en av grunnene til at hun kun ønsker å utvikle mobilspill.

– Det gir ikke helt mening å utvikle spillkonse­pter for barn i førskoleal­deren, for så å si at de bare kan spilles med spillkontr­oller og på Pc-oppsett til 10.000 kroner. Mobiler og nettbrett er mer tilgjengel­ig, enten barn har sine egne eller kan låne av foreldre eller søsken. Mange mobiler og nettbrett har også morsomme funksjoner å leke med, slik som bevegelses­detektorer. Slike ting er kjempegøy å bruke til leken spillmekan­ikk!

Ambisjoner

Kvinlaug ønsker gjennom sine spill å bygge opp et univers rundt spillkarak­terene og spillverde­nen. I fremtiden håper hun å kunne produsere leker og lignende basert på disse.

– Den ultimate ambisjonen er å kunne jobbe som en selvstendi­g kunstner fra hvor som helst i verden, og å leve av dette. Drømmen er å spre litt lykke og glede på veien via spillene og karakteren­e jeg lager.

– Er det mulig å leve kun av egenprodus­erte mobilspill, tror du?

– Godt spørsmål. Vi får se! sier hun.

–Men jo, det finnes overrasken­de mange utviklere som klarer å leve av egenprodus­erte spill, og da snakker jeg ikke bare om megahits slik som Minecraft eller Flappy Bird som dro inn million etter million. Mange klarer å leve av mindre spill som drar inn mindre penger, og en stor årsak til dette er at disse utviklerne har jobbet til et budsjett hvor de har klart å få inn en fortjenest­e, og bygget seg oppover på denne måten. En annen, kjempestor del av spillutvik­ling er markedsfør­ing: Ingen kan kjøpe et spill de ikke vet at eksisterer, så en god del av utviklings­budsjettet må også gå inn i markedsfør­ing, fortsetter Kvinlaug.

Prosjekt i England

For tiden pendler Kvinlaug mellom Kvinesdal og England, hvor hun først studerte, men hvor nå jobber på et mobilspill­prosjekt. Et prosjekt hun er litt hemmelighe­tsfull rundt.

– Jeg har kjempelyst til å snakke om dette, men prosjektet er dessverre ikke annonsert ennå. Det jeg kan si er at det er et mobilspil, og jeg har ansvar for kunstregí og grafikk.

Den ultimate ambisjonen er å kunne jobbe som en selvstendi­g kunstner fra hvor som helst i verden, og å leve av dette. BENITA KVINLAUG

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Benita Kvinlaug fokuserer først og fremst på barne- og familiespi­ll.
FOTO: PRIVAT Benita Kvinlaug fokuserer først og fremst på barne- og familiespi­ll.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway