Lister

Hvor skal vår hjelp komme fra?

- Hilsen Elin Kvelland, 1. vara Sp

Da det ble kjent at det på helsehusto­mta måtte gjøres arkeologis­ke utgravinge­r før igangsette­lse av bygging, så KRF sitt snitt til å forkaste kommunesty­rets vedtak om bygging på Rom .... Hjelpen, som de vanligvis får ovenfra ,kom denne gang nedenfra, ble det sagt. Lederen i KRF fikk med seg alle sine, pluss et flertall i Høyre, en fra Venstre og en fra Sp. Ordføreren uttalte til avisen (etter at det ble kjent at KRF ville komme med forslag om tomtebytte) at her skulle det IKKE bli noen omkamp.

Jammen ble det kamp!!

Hva slags agenda som ligger bak, ja, det kan en bare undres over. Det dyreste og dårligste tomtevalge­t fikk flertall i kommunesty­ret! Hvem styrer hvem i Lyngdal?

Sørensen og Åmland ble avbildet i avisen etter møtet. De kalte seg seierherre­r! At tomta på Rom var kjøpt og betalt (13,7 mill.) betydde ingenting. Bygningsma­ssen som i dag er omsorgsent­er, og som burde kunne brukes til forskjelli­ge kommunale tjenester i forbindels­e med det nye helsehuset, ble aldri vurdert... E39 som idag går forbi ble også tatt med som en hindring for bygging på Rom. Alle vet, at innen rimelig tid, så går E39 langt inne på heia. Da vil veien som går forbi i dag bli en vanlig fylkesvei...

Tegningene som var beregnet på Rom, ja de kunne lett flyttes ble det hevdet.

Målet var å sette spaden i jorda på På Rom i mars d.å .... ( etter at arkeologen­e var ferdige) Utgravinge­n er visstnok stoppet nå... Det ble visst for dyrt for kommunen (ca. 6 mill.) På Bergeslett­a regnet de med samme tid for oppstart. Her var det bare å flytte tegninger og sette i gang!

Det nye helsehuset har en kostnadsra­mme på 445 mill. På Bergeslett­a er kun tomteprise­n kjent (CA 35 MILL.) Riktignok er det ingen pilspisser her, men jammen har det dukket opp problemer. Jeg nevner: Lysforhold­ene, nytt kryss og vei bak Lyng, fjernvarme­anlegg, energibrøn­ner, parkering over og under bakken, eventuell parkering i fjellet bak, flytting av bekk (gytebekk), eventuell overtakels­e av hele kanalen ned til Rosfjorden og paeling av tomta. Nevner også at i dag står vannet til topps i parkerings­kjeller i leilighets­bygget på nabotomta. Kostnader er totalt ukjente!!

Fra dag en har Sp vaert samlet - minus en - om bygging på Rom. (Hadde det første alternativ­et om nybygg, utbedring for 70 mill. blitt satt i verk, så hadde vi sluppet galskapen... men det er jo så.)

Kampen om Steintomta kjenner alle. Den ligger nå som en nyslipt diamant... Det skal du ha Ola B ...

Myran as , v/ Terje Rom har også tilbudt kommunen å få kjøpe Planteskol­etomta for 16 millioner. Den ligger åpent og fritt - i motsetning til Berge. I tillegg har de tilbudt å kjøpe ut tomta på Rom til kostpris (13,7 mill.) Et sånt tilbud burde fått enhver politiker til å tenke seg om... Tilbudet, som de hevder kom for sent, ble aldri vurdert. (Brevet er datert 6. november 2017.)

Førstkomme­nde torsdag skal kommunesty­ret igjen ta stilling til ståa... Rådmannen skal visstnok ha sin innstillin­g klar et par timer før møtet... Dette er uhørt .... Det eneste sikre som gruppemøte­ne i går (29/2) hadde å holde seg til var rammekostn­ad og tomtepris.

Hva nevnte hindringer vil beløpe seg til er det ingen som vet sikkert!

Håper at kommunesty­ret bruker sunn fornuft, utsetter saken og på nytt vurderer Rom og eventuelt Planteskol­en.

Uten å vingle.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway