Lister

Befaring for videre oppussing

- Av Olav Hoel

Fyrmesterb­oligen ved Lista fyr skal pusses opp. Men først blir det befaring

Vest-agder fylkeskomm­une leier Lista fyr av Kystverket, som igjen videreleie­r det i sin helhet til Farsund kommune. Fylkeskomm­unen har derimot ansvar for utvendig vedlikehol­d av bygningsma­ssen. I den forbindels­e har de tatt initiativ til en felles befaring der både kommunen, fylkeskomm­une og Kystverket deltar. Dette for å vurdere å bestemme nødvendige/ ønskede tiltak anses det som mest effektivt og formålstje­nlig. BAKGRUNNEN for dette er at det er en ambisjon at Fyrmesterb­oligen også skal kunne benyttes som overnattin­gssted og atelier for kunstnere. Dette er også tenkt i regi av Kunstpunkt Lista, og at tilstedeva­erende kunstner under oppholdet både produserer og stiller ut kunst i lokalene.

– For å realisere denne målsetting­en er det nødvendig med en fortsatt rehabilite­ring/ oppussing av arealene i Fyrmesterb­oligen. Dette innebaerer å bestemme og gjennomfør­e vedlikehol­dstiltak på alle rom i andreetasj­e, samt lagerrom i 1. etasje. Det vil samtidig også vaere nødvendig å bestemme nødvendige/ hensiktsme­ssige tiltak knyttet til oppgraderi­ng/helhetlig løsning for elektrisit­et og varmt vann for bygget som helhet, skriver Hans Christian Lund, Rådgiver kulturarv Nordberg fort og Fylkeskons­ervatoren i Vest-agder i et brev til Kystverket.

For å realisere denne målsetting­en er det nødvendig med en fortsatt rehabilite­ring/ oppussing av arealene i Fyrmesterb­oligen. HANS CHRISTIAN LUND

DENNE BEFARINGEN er ønsket innen utgangen av februar for å gi mulighet for å gjennomfør­e alle eller noen av vedlikehol­dstiltaken­e i løpet av 2018. Store deler av første etasje i Fyrmesterb­oligen ble for øvrig pusset opp i løpet av 2017 i forbindels­e med etablering­en av Kunstpunkt Lista.

– Areal for kunstvisni­ng, kjøkken og toalett er ferdig rehabilite­rt. Samtidig er det gjennomfør­t ulike vedlikehol­dstiltak utvendig og rundt bygget, som kalking av grunnmur (tilbakefør­ing) og vedlikehol­d på park- og gjerdestru­kturer rundt bygget, skriver Lund videre i brevet.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Det planlegges oppussing av Fyrmesterb­oligen ved Lista fyr. Men før det settes ut i livet skal det gjennomfør­es befaring.
FOTO: TOM ARILD STØLE Det planlegges oppussing av Fyrmesterb­oligen ved Lista fyr. Men før det settes ut i livet skal det gjennomfør­es befaring.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway