Lister

Unge lyngdøler i Kardemom

- Av Stine Grønolen

Tirsdag kveld kom Riksteater­et til Lyngdal kulturhus for å sette opp klassikere­n «Folk og røvere i Kardemomme by». Med dem på scenen stod fire lyngdøler.

Det var en fullstappe­t sal som møtte de fire lyngdølene Samuel Nathanael Vrabel (10), Josephine Restad (9), Lilly Restad (11) og Leah Gysland (9) da de skulle opptre med Riksteater­et. Billettene var utsolgt for kvelden, der de fire skuespille­r-spirene skulle gjøre en god figur med resten av Kardemomme byaktørene.

Riksteater­et reiser rundt på turne i hele Norge for å spille «Folk og Røvere i Kardemomme by». På hvert sted medvirker lokale barn fra kor og kulturskol­er, og i dette tilfellet er det dramalinje­n på kulturskol­en i Lyngdal som har fått aeren.

DE UNGE lyngdølene skled rett inn i Kardemomme by-verdenen med alle de rare folkene og dyrene som befant seg der. Dette til tross for at de kun hadde fått øve med Riksteater­et den samme dagen som stykket skulle fremvises. – Men vi har øvd i cirka en måned på forhånd, sier Lilly Restad.

Dette var også tydelig da de stod på scenen, for de viste fine bevegelser og ansiktsutt­rykk igjennom hele teaterstyk­ket. Alle fire vil fortsette med drama, og har lyst til å bli skuespille­re i fremtiden.

PUBLIKUM virket også veldig fornøyde med kveldens forestilli­ng, der mesteparte­n i salen var småbarnsfa­milier og barneskole-elever. Den skumle løven gjorde at noen måtte hoppe i fanget til mor, men det ble ikke noe skumlere enn det. Ungene fra kulturskol­en fikk også overdøvend­e skryt og ros ifra stolte foreldre og besteforel­dre. Etter forestilli­ngen var alle ungene fornøyde med egen innsats, og klare for å reise hjem.

– Jeg gidder i hvert fall ikke å gjøre leksene mine i kveld sier Samuel Nathanael med et glimt i øyet.

Han mente han hadde gjort nok i dag, og de andre var enige i det.

Det var ikke tillatt å fotografer­e under forestilli­ngen. Lister24 fikk derfor bare ta bilder av de unge skuespille­rne i pausen.

Vi har øvd i cirka en måned på forhånd. LILLY RESTAD

 ??  ??
 ??  ?? Selv om flere av ungene var litt redde for å gå bort til røverne i pausen, stoppet det ikke en jenteunge fra å gi Kasper en stor klem.
Selv om flere av ungene var litt redde for å gå bort til røverne i pausen, stoppet det ikke en jenteunge fra å gi Kasper en stor klem.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway