Lister

Nm-kvalik i vannsklia

- Av Torrey Enoksen

I fjor ble lyngdølen Marcus Foss norgesmest­er i å skli raskest i en vannsklie. Lørdag er det igjen klart for kvalifiser­ing til årets NM i vannsklie.

Lørdag skal den rundt 65 meter sklien på Sørlandsba­det i Lyngdal igjen vaere arena for badelandet­s mest tradisjons­rike konkurrans­e, kvalifiser­ing til NM i vannsklie. Arrangøren­e håper mellom 20 og 30 utøvere vil stille opp.

– Ettersom Marcus (Foss, red.anm.) ble norgesmest­er i fjor, er han direkte kvalifiser­t til årets Nm-konkurrans­ene i Aquarama i Kristiansa­nd. Det betyr at de tre raskeste herrene, utenom ham, får billett til Nm-finalene, opplyser Nm-sjef Børge Sundnes.

Nytt av året er egen dameklasse.

– Vi håper mange kvinner stiller opp, for de tre raskeste får konkurrere om Nm-tittelen i Aquarama i Kristiansa­nd 7. april, sier Sundnes.

Landskamp

– Første gang vi arrangerte konkurrans­e i sklia var i 2010. I 2012 hadde vi det første uoffisiell­e NM i vannsklie, mens Nm-finalene gikk her i 2013. Med barna, håper jeg at vi blir mellom 20 og 30 som stiller opp i konkurrans­en lørdag. Det mest spennende i år er hvor mange kvinner som stiller til start, sier Sundnes.

Nytt i år er også at det i forbindels­e med Nm-helgen også skal vaere landskamp mot Tyskland. Denne innledes med kjøring i Sørlandsba­det 6. april, før deltakerne forflytter seg til Kristiansa­nd lørdag 7. april.

–Det blir tøft å se de tyske herrene i aksjon her i Sørlandsba­det. Jeg håper våre folk gir dem kamp, sier Sundnes.

Markerer «bursdag»

Torsdag er det 11 år siden anlegget åpnet sine dører for publikum for første gang, men selve markeringe­n av landsdelen­s eldste badeland er lagt til helgen. I helgen er det derfor bare å finne frem badebuksen, badedrakte­n eller bikinien for å feire Sørlandsba­det.

Fredag til lørdag vil hele anlegget vaere åpent i 36 sammenheng­ende timer, mens det blir vanlig åpningstid søndag.

 ??  ?? Nm-sjef Børge Sundnes kaster seg i sklia i Sørlandsba­det før kvalifiser­ingen for noen år tilbake. Lørdag skal det igjen konkurrere­s om hvem som er raskest til å skli ned den 65 meter lange sklien.
Nm-sjef Børge Sundnes kaster seg i sklia i Sørlandsba­det før kvalifiser­ingen for noen år tilbake. Lørdag skal det igjen konkurrere­s om hvem som er raskest til å skli ned den 65 meter lange sklien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway