Lister

Sikter mot tredjeplas­s

FIL håper på jublende sesongavsl­utning

- Av Karl Birger Saelør

Foran siste del av sesongen i 1. divisjon er tredjeplas­sen absolutt ingen umulighet for FILS herrelag i volleyball.

– Det er jevnt bak de to topplagene Askim og NTNUI 2. Med full klaff ser jeg at muligheten for en 3. plass i avdelingen er innen rekkevidde, men da må vi ha poeng på våre siste bortekampe­r, sier trener Rune Gabrielsen.

Møter topplag

Lørdag spiller FIL hjemme i Alcoahalle­n mot tabelltoer NTNUI 2 fra Trondheim.

– Vi møter et meget godt lag. De har kun tapt to sett i serien, og har 2. og 4. plass fra ranking-turneringe­n. Jeg håper publikum kommer i hallen på lørdag. De vil forhåpentl­igvis få se en tett og jevn kamp. Spiller vi som vi kan på vårt beste kan vi slå studentlag­et, sier Rune Gabrielsen.

FIL ligger bare fire poeng bak Spirit Lørenskog på 3. plass. Lørdag 20. januar vant FIL 3-0 over laget fra Lørenskog i den første kampen i 2018.

Helgen 10/2 og 11/2 drar FIL vestover for å møte Molde og Blindheim (fra Ålesund). Som vi ser av tabellen er Molde nederst med to poeng, mens Blindheim med ni poeng ligger rett foran FIL.

– Laerer stadig

FIL avslutter sesongen med hjemmekamp­er mot Polonia 17/2 og Molde 18/3, før den siste ranking- turneringe­n i Trondheim første helgen i april.

– Jeg håper vi kan få til en fin avslutning på sesongen. Vi får mer erfaring for hver kamp vi spiller. Det er i kamper vi møter ordentlig motstand. Vi har mange spillere som ikke har spilt på dette nivået før, så det er en tilvenning, men vi laerer stadig. Vi er mer trygge på oss selv nå kontra første hjemmekamp, sier Rune Gabrielsen, som snart skal operere i håndleddet og kanskje må stå over turen til Vestlandet.

Lokale spillere

Lørdag må FIL spille uten Johan Tveit, som er opptatt med kamp for TVN. Resten av mannskapet, med de rutinerte ringrevene Tom Harald Mossmann og Nils Edvin Numme i spissen, er imidlertid klare til dyst.

– Jeg hadde selvsagt ønsket at vi til enhver tid hadde alle tilgjengel­ig til kamp og trening, men at vi har et lag med lokale spillere er for meg viktig, sier Rune Gabrielsen.

For å rykke opp må man vinne totalt sett (serie og rankingpoe­ng samlet), men det er ikke alltid lag fra 1. divisjon ønsker å rykke opp.

– Slik jeg ser det er 1. divisjon et passende nivå for lagene som er der i år. Jeg tror ingen lag i 1. divisjon i år har noe å gjøre i eliteserie­n. Nedrykk er vel gjerne de to nederste totalt. Men det kan like godt vaere lag som trekker seg av økonomiske årsaker. og dermed blir det plass for de som ønsker å fortsette. Men dette vet vi ikke noe om før serien er over, sier Rune Gabrielsen.

 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Fil-trener Rune Gabrielsen håper på en jublende avslutning på sesongen i 1. divisjon.
FOTO: OLAV HOEL Fil-trener Rune Gabrielsen håper på en jublende avslutning på sesongen i 1. divisjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway