Lister

Utbygger slår tilbake mot kritikk fra naboene

-

Utbyggeren på Farøy svarer på nabokritik­ken med å understrek­e at «alle ønsker forandring og utvikling» av eiendommen.

Glastad-familien vil bygge 26 leilighete­r foran villabebyg­gelsen på Farøy. Eierne av eiendommen­e sto i går fram i Lister og fortalte at de følte seg overkjørt av utbygger. Det reagerer Hans Petter Hagen, som leder Farøy Brygge-prosjektet, og arkitekt Erik Tveit på.

– Farsund kommune har i lang tid hatt til hensikt å transforme­re havneområd­et, nå omtalt som Farøy Brygge. Det synes som veldig klart at alle ønsker forandring og utvikling av denne eiendommen. Kommunen har også i lang tid hatt et sterkt ønske om at flere skal bosette seg i sentrum av Farsund. Kommunen innhentet takst på eiendommen basert på en krevd utnyttelse. I takst inngikk båtplasser og parkering og eierskap til hele eiendommen. Basert på denne taksten inngikk Farsund kommune en avtale med Farsund Vekst om å utvikle eiendommen i tråd med opprinneli­ge planer, skriver Hagen og Tveit i en e-post.

Naboene mener at politikern­e snakker utbygger etter munnen i stedet for å se på hva som er til beste for byens innbyggere. Til det svarer Hagen og Tveit:

–Farsund Vekst har oppfattet at politikern­e i mange perioder har hatt et sterkt ønske om å benytte denne eiendommen til boligformå­l. Både fylket og kommunen har gitt til kjenne at sentrumsna­ere eiendommer skal og bør utnyttes på en god måte til det beste for enda flere av byens og kommunens innbyggere. Flere folk til sentrum av byen vår er en langsiktig god plan og en rett visjon.

Naboene reagerer også på at utbygginge­n skal behandles uten å ta hensyn til konsulentf­irmaet Rambølls fortetning­sanalyse for Farsund by, som legger opp til ni hus i stedet for 26 leilighete­r.

– Rambøll legger til grunn ni eneboliger for ni familier à 200 kvadratmet­er, totalt 1800 kvadratmet­er. Farøy Brygge mener at det er bedre å gi husrom til 26 familier på 3000 kvadratmet­er. Dette er mer i tråd med nasjonale føringer og innspill gitt av fylke og kommunen, skriver Hagen og Tveit.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway