Lister

Fyllekjørt­e med traktor i byen

- Av Vidar Falkum

Tre Lister-sjåfører er ilagt forelegg etter å ha ført ulike kjøretøy i ruset tilstand.

En flekkefjor­dmann i 40-årene ble stoppet mens han kjørte en traktor i Brogaten i Flekkefjor­d sentrum ved halv to-tiden en lørdagsnat­t. Det viste seg at mannen var påvirket av alkohol eller andre berusende eller bedøvende midler. Straffen ble en bot på 6.000 kroner, utskrevet av Politimest­eren i Agder.

En kvindøl i 50-årene var påvirket av amfetamin mens han kjørte moped. Mannen ble stoppet en kveld han var ute på mopedtur. Det viste seg at han var påvirket av amfetamin.

En stund senere ble mannen tatt på fersk gjerning mens han kjørte en personbil uten gyldig førerkort.

Nå har mannen fått et forelegg på 15.000 kroner for de to hendelsene, samt for å ha brukt amfetamin, som i seg selv er ulovlig.

En Søgne-kvinne i 50-årene må ut med 8.000 kroner til statskasse­n etter at hun kjørte en personbil mens hun var påvirket av metamfetam­in og Ndesmetyld­iazepam tilsvarend­e 0,2 i promille. Hun ble stoppet i Audnedal. I forelegget ligger også straff for å ha brukt amfetamin.

Alle tre er idømt forelegget som følge av brudd på Vegtrafikk­lovens paragraf 31. Der heter det at man ikke må føre en motorvogn når man er påvirket av alkohol (ikke edru) eller andre berusende eller bedøvende midler.

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: TRINE FLADSTAD ?? Flekkefjae­ringen fyllekjørt­e på traktor midt i byen. Bildet er av en annen traktor.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: TRINE FLADSTAD Flekkefjae­ringen fyllekjørt­e på traktor midt i byen. Bildet er av en annen traktor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway