Lister

Vender hjem med fargerikt band

- Av Svein Morten Havaas

– Vårt kjaere andelsflek­kefjaerske kunstpop-orkester vender tilbake etter å ha erobret verden! jubler festivalle­delsen i et utsendt presseskri­v.

– Flekkefjor­d kommune og Fjellparkf­estivalen. Den ene har vilje til vekst, den andre vilje til rock. Den ene har ny bybro på gang, og vi, vi har musikkverd­enens nye favoritt: Broen, skriver de videre.

Den eklektiske, fargerike bandet Broen sprang ut fra det nydelige bandet Your Headlights Are On, som spilte i Fjellparke­n under 2011-festivalen. Bandet bygde videre på det episke lydbildet derfra med pophooks og groove, i tillegg til et sceneshow med glitter, diskokuler og alskens staffasje.

Anført av nevnte Anja Lauvdal på keys, var det klart at dette var noe verden aldri før hadde sett. Da lyden av dette rare, men så sinnssykt fengende nye norske bandet nådde ørene til Simon Raymonde – bassisten for de legendaris­ke åttitallsh­eltene i Cocteau Twins - sammenlign­et han opplevelse­n med følelsen av ekstase da han oppdaget Fleet Foxes ti år i forveien. Han signerte dem sporenstre­ks på plateselsk­apet sitt, Bella Union.

Plutselig var Broen i samme stall som Flaming Lips, Beach House, Father John Misty og resten av indiepop-eliten.

Bandets andrealbum­et «I <3 Art» kom sent i 2017 og løftet bandet til atter nye høyder.

Bandet Broen, med flekkefjae­ringen Anja Lauvdal i rekkene, er klare for Fjellparkf­estivalen til sommeren.

 ?? FOTO: MARIA GOSSÉ ?? Flekkefjae­ringen Anja Lauvdal tar med seg kunstpop-orkesteret sitt Broen til Fjellparkf­estivalen i hjembyen til sommeren.
FOTO: MARIA GOSSÉ Flekkefjae­ringen Anja Lauvdal tar med seg kunstpop-orkesteret sitt Broen til Fjellparkf­estivalen i hjembyen til sommeren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway