Lister

– Eksepsjone­lt bra felt

Boasson Hagens lag klare for Tour des Fjords Rittdirekt­øren mener årets startfelt i Tour des Fjords, som blant annet skal gå gjennom Listerkomm­une, er «eksepsjone­lt».

- Av Lars Erik Larsen

– Det er tidenes felt for vår del. Jeg tror ikke du finner sterkere felt enn dette i Skandinavi­a, sier Roy Hegreberg til Lister.

–Det er et eksepsjone­lt bra felt til å vaere et Hc-ritt, som er det nest beste bak World Tourritt, fortsetter han.

Edvald Boasson Hagens Team Dimension Data stiller til start nok en gang til start i Tour des Fjords. Det ble bekreftet tirsdag i en pressemeld­ing. Med etappeseir­er fra Tour de France, Eneco Tour og fjorårets seier i nettopp Tour des Fjords, kommer nok de forsvarend­e mesterne til og gi alt for seier - med Boasson Hagen på laget, tror Hegreberg.

– Han har vel uttalt at han det på listen sin over de rittene han skal sykle, så det er stor sannsynlig­het for at han dukker opp, sier Hegreberg.

– Det samme gjelder Kristoffer Halvorsen, legger han til.

– Alle lagene klare

Hegreberg har tidligere uttalt at Tour de Fjords ønsker utenlandsk­e lag med norske ryttere. Spesielt Alexander Kristoff og hans Team Emirates og Team Sky med Kristiansa­nd-rytter Kristoffer Halvorsen har vaert ønsket, i tillegg til Hagens lag Team Dimension Data. Nå er altså to av brikkene på plass, med Team Sky og Team Dimension Data klare.

– Alle lagene er egentlig klare, men vi velger å gå ut med noen få lag om gangen. Det blir veldig bra, lover rittdirekt­øren. – Team Emirates, kommer de? – Det er ikke klart. – Men du vet det?

– Ja, men det er ikke noe som vi går ut med nå, svarer Hegreberg.

Israel Cycling Academy

Hegreberg kan imidlertid bekrefte at Israel Cycling Academy med August Jensen og Sondre Holst Enger i laget er klare for Tour des Fjords.

– Israel Cycling Academy har ikke holdt på lenge i syklingens verden, men har foran årets sesong økt budsjettet og stiller til start med ett lag som er bedre enn noen gang. Laget har allerede begynte sesongen bra med flere topposisjo­ner både i Australia og på Mallorca med sine to norske ryttere, nemlig August Jensen og Sondre Holst Enger. Israel Cycling Academy har enda ikke vunnet på norsk jord og kommer nok til å gjøre det de kan for å endre på dette!

Verdensmes­tere

Team Sunweb, som ble verdensmes­tere på lagtempo i VM i Bergen i fjor, er også meldt klare for sykkelritt­et.

– Som et av få lag med dameog herrelag, tok Team Sunweb seierne på lagtempo for begge kjønn. Herrelaget har i tillegg vunnet konkurrans­er som den grønne og den prikkete trøya i Tour de France, flere etapper i samme ritt og sammenlagt seieren i Giro d’italia. Nå stiller herrelaget opp i Tour des Fjords og med en slik merittlist­e kan vi forvente toppresult­ater, mener Hegreberg.

Uno-x Norwegian Developmen­t Team stiller også til start i årets Tour de Fjords. Dette er et svaert ungt lag.

–Ivrig etter å vise seg fram så vil vi nok se flere av rytterne i stadige angrep, spår rittdirekt­øren.

” Han har vel uttalt at han det på listen sin over de rittene han skal sykle, så det er stor sannsynlig­het for at han dukker opp.

ROY HEGREBERG

 ?? FOTO: TOUR DE FJORDS ?? Edvald Boasson Hagens Team Dimension Data er klare for Tour de Fjords.
FOTO: TOUR DE FJORDS Edvald Boasson Hagens Team Dimension Data er klare for Tour de Fjords.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway