Lister

Kritisk til kjeden

Skousen i Handelspar­ken er slått konkurs Skousen-kjedens tålmodighe­t overfor innehavere­n av butikken i Handelspar­ken i Lyngdal var slutt. Nå er butikken slått konkurs.

- Av Tom Arild Støle

Skousen-kjeden slo Ohlsen Hvitevarer AS i Handelspar­ken konkurs. Innehaver Arild Stensland langer ut mot kjeden.

Konkursen er den andre i Handelspar­ken Senter på kort tid. I forrige uke ble det kjent at også interiørbu­tikken Vårt Hus la inn årene på grunn av konkurs.

– Jeg er ikke enig i konklusjon­en, men anker ikke tingretten­s kjennelse om konkursåpn­ing. Jeg har ingen interesse av å drive videre med en kjede som ikke samarbeide­r, sier en oppgitt innehaver Arild Stensland i Ohlsen Hvitevarer AS til regionavis­en Lister. Det er hans firma som driver Skousen-butikken i Handelspar­ken Senter, gjennom en såkalt franchise kontrakt. Hvitevareb­utikken åpnet døren i oktober 2016. Nå er det slutt.

– Butikken vil holde åpent noen dager til. Etter avtale med banken forsøker jeg å få solgt ut varelagere­t, sier Stensland.

1,5 millioner kroner

Det er selskapet Whiteaway.no A S, som eier og driver franchise konseptet Skousen som har begjaert boet til Ohlsen Hvitevarer AS konkurs.

Kravet på 1.524.182 kroner har sin bakgrunn i saldo for kreditt fra saksøker (leverandør­gjeld), per tidspunkt for konkurs b eg ja e ring ,18. januar. Allerede 15. desember ble det sendt konkursvar­sel.

Driften av butikken gikk med negative resultat fra starten av. Ifølge regnskapet for 2016, da butikken startet opp, var driftsunde­rskuddet på 619.122 kroner bare i løpet av noen få måneder.

Møttes i retten

Da partene møttes i retten fredag i forrige uke hevdet saksøker Whiteaway.no AS at Ohlsen Hvitevarer AS sin gjeld var betydelig, og at kreditten økte utover i 2017. Saksøkeren hevdet at Ohlsen Hvitevarer AS ikke ble tilført nye midler, og at firmaet ble drevet på kreditors regning. Det ble i retten pekt på at saksøkte har hatt en økende gjeld helt siden oppstart, og at løpende fakturaer ikke blir betalt.

I oktober 2017 ga Whiteaway. no AS et tilbud til Arild Stenslands firma om å avvikle butikken, noe han ikke aksepterte.

Føler seg motarbeide­t

Stensland mener på sin side at han er blitt motarbeide­t av Whiteaway.no AS, blant annet ved at de har stanset kreditten, ikke sendt ham solgte varer, samt at de har tatt butikken ut av kundeavise­n for Skousen.

– Da jeg startet opp driften ble jeg fortalt av kjeden at jeg måtte regne med at det ville gå to-tre år før driften ville gi avkastning. Når man da kun får lov til å drive i ett års tid er det ikke enkelt, sier Arild Stensland til regionavis­en Lister, og peker på at butikkdrif­ten var i ferd med å snu til positive resultat de siste månedene.

– Negativ utvikling

Stensland kom i retten med et motkrav drøye 1,6 millioner kroner mot Whiteaway.no AS, basert på det han mener er illojale og urettmessi­ge stopp av kreditten og opphevelse av avtalen.

Lister tingrett peker i sin kjennelse på at motkravet ikke er sannsynlig­gjort, og legger saksøkeren­s opplysning­er om gjelden til Ohlsen Hvitevarer AS til grunn.

– Den økonomiske utviklinge­n har gjennomgåe­nde vaert negativ siden oppstarten, og det er ikke sannsynlig­gjort noen kortsiktig eller langsiktig bedring. På grunn av opplysning­er om skyldneren­s økonomi er det heller ikke grunn til å tro at han kan gjøre opp sin gjeld og at gjeldsprob­lemene er kortvarig og av forbigåend­e karakter, skriver konstituer­t sorenskriv­er Hilde K. Sakariasse­n i kjennelsen fra Lister tingrett.

” Jeg har ingen interesse av å drive videre med en kjede som ikke samarbeide­r. ARILD STENSLAND, INNEHAVER, OHLSEN HVITEVARER AS

 ??  ??
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Lister tingrett åpnet før helgen konkurs i Ohlsen Hvitevarer AS, som driver Skousenbut­ikken i Handelspar­ken senter. Mandag var portene stengt.
FOTO: TORREY ENOKSEN Lister tingrett åpnet før helgen konkurs i Ohlsen Hvitevarer AS, som driver Skousenbut­ikken i Handelspar­ken senter. Mandag var portene stengt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway