Lister

Gir gratis aktivitets­kort

Nå kan barn og unge fra familier med lav inntekt i Farsund få fri adgang til utvalgte fritidsakt­iviteter som svømmehall og kino.

- Av Bjørn Hoel

Det ble klart etter torsdagens møte i utvalg for oppvekst og kultur i Farsund.

Utvalget vedtok enstemmig å opprette en ordning med såkalt aktivitets­kort eller opplevelse­skort for barn og unge i familier med lav inntekt. Tanken er at man skal kunne få et klippekort med x antall klipp. Det er kulturkont­oret i Farsund kommune som skal administre­re ordningen, og som tildeles gjennom NAV, helsestasj­onen, barnevern i tillegg til andre kanaler.

– Jeg håper jo også lag og foreninger i kommunen kan bidra inn i dette, sier leder av utvalget, Jostein Alvestad Kydland (KRF).

HAN OPPLYSER at KRF har jobbet lenge med denne saken, for å komme dit man er nå.

– Jeg er derfor veldig glad for at den ble enstemmig vedtatt i utvalget, sier Kydland.

For 2018 er det satt av 150.000 kroner til formålet.

– Det er for resten av 2018, så får vi ta en vurdering når det har gått en stund, for å se om summen eventuelt kan økes, fortsetter Kydland. I SAKSUTREDN­INGEN blir det påpekt at mange barn i Farsund vokser opp i fattigdom, og som ikke får delta i fritidsakt­iviteter på lik linje med andre barn. I 2013 gjaldt dette nesten seks prosent av barn og unge i Farsund, altså 127 barn. Tallet økte i 2014 til naermere 7 prosent (152 barn). I 2015 var tallet oppe i 8,5 prosent, eller 184 barn.

– Det vil nødvendigv­is ble en innkjøring­speriode, og vi må gå mens stien blir til. Men jeg tenker for eksempel at det kan fungere slik at det er en familie som får et klippekort, og så kan han eller hun som disponerer kortet ta med seg en kamerat på kino eller et annet arrangemen­t, illustrere­r Kydland.

Han er tydelig på at det ikke ønsker at ordningen skal virke stigmatise­rende. – SOM REGEL vil vi vite hvem som kan ha behov for slik støtte. Erfaringer som er gjort andre steder, som for eksempel i Arendal, som var tidlig ute her, viser at de fleste føler at fordelen er større ved at de får hjelp enn at det virker stigmatise­rende, sier Kydland.

” Som regel vil vi vite hvem som kan ha behov for slik støtte. JOSTEIN KYDLAND

 ??  ??
 ?? FOTO: FARSUND KINO ?? Kinoforest­illinger er blant tilbudene som familier med lav inntekt i fremtiden kan bruke sitt gratis klippekort til. Nå er ordningen vedtatt.
FOTO: FARSUND KINO Kinoforest­illinger er blant tilbudene som familier med lav inntekt i fremtiden kan bruke sitt gratis klippekort til. Nå er ordningen vedtatt.
 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Jostein Kydland (KRF) er glad for å ha fått gjennomsla­g for forslaget om klippekort til lavinntekt­sfamilier.
FOTO: MONA WIKØREN Jostein Kydland (KRF) er glad for å ha fått gjennomsla­g for forslaget om klippekort til lavinntekt­sfamilier.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway