Lister

Ingen må bli overrasket om store deler av veien en dag er borte og forsvunnet i dypet i Viksvannet.

ARNE D. FRESTAD I LESERINNLE­GG På

- Arne D. Frestad

Flere trekker frem veien ved Viksvannet i Spind som ganske enkelt er i elendig forfatning. Hele strekninge­n mellom Farbrot og avkjørsel til Vik vil snart gli ut og forsvinne i dypet i vannet.

Nå henger den oppe takket vaere et gammelt autovern som snart ligger under asfalten.

Dette er det eneste som skiller ut mot vannet. Hver vinter sprekker asfalten da den glir utover. Dette repareres med at ny tykk asfalt legges på. I forbindels­e med Listerpakk­en skulle strekninge­n forlengs vaert utbedret. Som følge av ekstra kostnader andre steder ble bevilgning­en spist opp, og så er saken glemt av noen? Ingen må bli overrasket om store deler av veien en dag er borte og forsvunnet i dypet i Viksvannet. Og her er det dypere enn de fleste tror.

Ulykken kan skje når en buss passerer eller en stor tung trailer med last som kjører til/ fra industriom­rådet i Lundevågen.

Det vil ta måneder med å få bygget ny vei, og eneste brukbare omkjørings­vei vil vel vaere om Herad. Vi skal også nevne alle som pendler til og fra arbeidspla­sser både i Lundevåg, i Farsund og i Lyngdal. Hele Lister-området vil bli sterkt berørt.

Veien her har glidd ut i vannet tidligere. I Lister 12. september 1928 står det omtalt at over 20 meter av veien en morgen var borte, og at dette ville bli en kostbar affere. Ingen kjøretøy kunne passere og på den tiden tok det noen måneder før et alternativ var på plass. Veistrekni­ngen her må ganske enkelt prioritere­s og budsjettmi­dler bevilges.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway