Lister

Kom uskadd fra broulykke

En mann fra Lyngdal var en av fire personer som falt i vannet da en bro raste sammen i Mandal mandag.

- Av Mona Wikøren

Det var gang- og sykkelbrua Banke bru i Mandal som raste sammen under støping. Ingen personer er skadet etter at brua raste.

– Ingen av de fire arbeiderne som falt i vannet ble alvorlig skadet. Det begrenset seg til kuttskader og mindre skader, sier operasjons­leder Linn Andresen til fvn.no.

Ifølge Lyngdals Avis var det arbeiderne på broen som falt i vannet. En av arbeiderne skal ifølge avisen vaere fra Lyngdal.

Broen raste sammen klokken 11.30 mandag formiddag.

– I forbindels­e med arbeid har deler av forskaling­en rast ut og 3 personer har falt i vannet. Kontroll på personer på stedet, ingen alvorlig personskad­e. Politiet undersøker saken videre, het det i twittermel­dingen fra politiet klokken 11.52.

Tre av de fire ble kjørt til legevakt for sjekk. Arbeidstil­syn, politi og ambulansep­ersonell kom raskt til ulykkested­et.

Statens vegvesen skriver følgende på sin hjemmeside:

«Brua raste sammen rundt klokken 11.30 mandag mens man holdt på å støpe spennet. Ifølge byggeleder Grunde Dalen skulle det støpes 280 kubikkmete­r, og 150 av disse er nå falt i sjøen. Dalen kan ikke si noe om hvor mye dette forsinker prosjektet. Brua skal etter planen åpne 1. juni.

Gang- og sykkelbrua bygges parallelt med brua for biler, og er et fellespros­jekt i samarbeid med Mandal kommune og Vestagder fylkeskomm­une.»

 ?? FOTO: GRUNDE DALEN, STATENS VEGVESEN ?? Ingen kom til skade, men fire personer falt i vannet da broen kollapset. En av de fire er fra Lyngdal.
FOTO: GRUNDE DALEN, STATENS VEGVESEN Ingen kom til skade, men fire personer falt i vannet da broen kollapset. En av de fire er fra Lyngdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway