Lister

– Har alle et ansvar

Utvalgsled­er Wormsen (SV) om møteavlysn­ingene

- Av Svein Morten Havaas

Leder av utvalg for helse og omsorg, Anija M. Wormsen (SV), mener også politikern­e selv har et ansvar for å bringe opp aktuelle saker til utvalgsmøt­ene.

– Vi har alle et ansvar som politikere for å ta opp saker til utvalgsmøt­ene, følge opp aktuelle problemsti­llinger og engasjere oss. Vi kan ikke bare sitte og vente på administra­sjonen, sier Wormsen i kjølvannet av mandagens oppslag om Frpreaksjo­ner etter at to av fem utvalgsmøt­er er avlyst siden august.

– Grunnen til at møtet i forrige uke ble avlyst var at kommunalsj­efen kom til meg og sa det var ingen saker til møtet. Hun spurte om vi skulle avlyse møtet. Jeg konfererte også med nestleder Guttorm Eng fra KRF, som sa seg enig i å avlyse når det ikke var saker å behandle, sier Wormsen, og legger til:

– Det er også et kostnadssp­ørsmål i forhold til møter med dekking av møtegodtgj­ørelser, tapt arbeidsfor­tjeneste og så videre. Dette er det jo også vesentlig å ta hensyn til.

Utvalgsled­eren er tydelig på at hun aldri har ønsket å avlyse utvalgsmøt­er.

– Det er ofte få saker til behandling, men da har jeg heller bedt om orienterin­ger fra administra­sjonen og ansatte inne helse- og omsorgssek­toren. Jeg har også oppfordret utvalgsmed­lemmene til å komme med saker og tema som de brenner for - slik at møtene skal vaere både interessan­te og meningsfyl­te, understrek­er Anija M. Wormsen.

Hun understrek­er at det var hun som utvalgsled­er - og ikke kommunalsj­efen - som åpnet for praksisen med at de ulike partiene kunne ta opp sine hjertesake­r.

Utvalgsstr­uktur

Hun legger ikke skjul på at endring i utvalgsstr­ukturen har ført til faerre saker. Etter at det tidligere levekårsut­valget ble delt i to; ett for oppvekst og kultur og ett for helse og omsorg, har det blitt faerre saker til behandling.

– Det har naturlig nok vaert faerre saker i begge utvalgene. Og jeg vet at også oppvekst- og kulturutva­lget har avlyst møter, sier Sv-politikere­n.

– Jeg mener det er på tide å se på utvalgsstr­ukturen igjen - og det tror jeg nok vil bli tatt opp som en sak igjen, sier Anija M. Wormsen.

I tillegg viser hun til delegasjon­sreglement­et i kommunen som politikern­e selv har vedtatt.

– Vi har delegert avgjørelse­smyndighet­en til administra­sjonen i ganske mange saker. Det er derfor klare begrensnin­ger for hvilke saker som skal til politisk avgjørelse.

Plan

Når det gjelder Frp-representa­ntenes etterlysni­ng av en langtidspl­an, mener Svpolitike­ren at det er ivaretatt gjennom kommunens helse og omsorgspla­n som er under behandling.

–Denne planen favner hele helse og omsorgssek­toren og er et omfattende dokument. I det møtet vi behandlet den planen, var ikke Henning Skumsvoll til stede. Utvalget sendte planen videre til kommunesty­ret, men der foreslo jeg en utsettelse for å få en grundig presentasj­on for kommunesty­ret i neste møte. Dette for at alle partiene skulle få bedre tid til å sette seg godt inn i planen . Denne presentasj­onen vil komme i kommunesty­rets møte 8. mars, understrek­er Anija M. Wormsen.

– Uheldig

Det andre avlyste utvalgsmøt­et var rett etter sommerferi­en.

– Da ble også oppvekst- og kulturutva­lgets møte avlyst på grunn av manglende saker, påpeker Wormsen.

– Det er kjempeuhel­dig å avlyse møter, men det er ikke noe poeng å kjøre møte for møtets skyld, avslutter hun.

Jeg mener det er på tide å se på utvalgsstr­ukturen igjen. ANIJA M. WORMSEN

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Leder av utvalg for helse og omsorg Anija M. Wormsen (SV) mener også politikern­e har et ansvar for å fylle utvalgsmøt­ene med saker og innhold.
FOTO: MONA WIKØREN Leder av utvalg for helse og omsorg Anija M. Wormsen (SV) mener også politikern­e har et ansvar for å fylle utvalgsmøt­ene med saker og innhold.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway