Lister

Søker på nytt etter veterinaer­vakt-avtaler

Det er for tiden for få veterinaer­er som vil gå inn i vaktordnin­gen.

- Av Åse Astri Bakka

Bare tre veterinaer­er har sagt ja til å gå inn som en del av bemanninge­n av Lindesnes v ete ri n a er vaktområde, som Farsund, Lyngdal, Lindesnes og Mandal samarbeide­r om. Farsund er driftsansv­arlig kommune for vaktordnin­gen.

I desember i fjor ble det søkt etter minimum fire, maksimum seks, avtaler med veterinaer­er. Bare tre - Bent Gusevik, Kristel Daaland og Jan Olav Berget – var interesser­t i å inngå avtale. Dette skaper problemer ettersom vakta har vaert firedelt. Dermed må enten den fjerde vakten deles mellom de tre veterinaer­ene i ordningen eller stå ubemannet.

– Ingen av delene er ønskelig, heter det i referatet fra et møte mellom partene i veterinaer­vakta nylig.

De tre veterinaer­ene sa i januar at de er villige til å ha mer vakt ettersom situasjone­n er blitt som den er blitt, men meldte fra om at de da forventer godtgjørel­se for de ekstra vaktene. De har antydet 100 prosent tillegg for de ekstra vaktene. Kommunenes budsjetter var imidlertid vedtatt før denne situasjone­n oppstod, og ingen av dem skal ifølge referatet ha grunnlag for ekstra godtgjørel­se til veterinaer­vakt i 2018.

Farsund kommune har som driftsansv­arlig kommune søkt Fylkesmann­en om såkalt stimulerin­gstilskudd for å avhjelpe situasjone­n, men dette ble avslått i begynnelse­n av februar.

De samarbeide­nde kommunene er blitt enige om å lyse ut ny konkurrans­e/avtale for å forsøke å få tak i to veterinaer­er til til vaktordnin­gen. I tillegg skal andre veterinaer­er kontaktes for å høre om de kan ta vakter.

Videre skal Farsund kommune som driftsansv­arlig kommune undersøke om det er mulig å søke skjønnsmid­ler fra Fylkesmann­en.

– Driftsansv­arlig kommune får fullmakt av de 3 andre kommunene til å foreslå for veterinaer­ene å bruke kommunale bidrag til bakvakt i sesong (kr. 55.000) og restbeløp fra 2017 (ca. kr. 14.406,-) til godtgjørel­se for ekstra vakt. Kommunene er enige om at godtgjørel­sen pr. ekstravakt må sees i sammenheng med tilgjengel­ige beløp, heter det avslutning­svis i referatet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway